[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2020. JÚLIUS 24-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/HVOFbL12r1c” align=”center” css=”.vc_custom_1594633884301{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Az Isten hozta az Isten háta mögött című francia komédiából megtudhatjuk, hogy a francia postás nem kétszer csenget, hanem minden héten egyszer, péntekenként harangozik.

Philippe Abrams egy kedves, dél-franciaországi posta alkalmazottja. Felesége, Julie egy idő óta rosszkedvű és úgy gondolja, hogy egy riviérai állomáshely tenne csak jót romló kedélyének. Férje mindent elkövet, hogy teljesítse felesége kérését, de egy ostobaság miatt nem délre, hanem a távoli északra helyezik. Philippe rettenetesen elkeseredik, de hamar bebizonyosodik, hogy az északkal kapcsolatos összes előítélete helytelen, és Bergues, az új állomáshelye egyáltalán nem hasonlít a pokolhoz.

Több nemzetközi díjátadót is megjárt a film, összesen pedig 5 díjat zsebelt be a 14 jelöléséből. A filmet Dany Boon rendezte és ő játsza az egyik főszerepet is.

Francia filmvígjáték, 2008
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Dany Boon, Alexandre Charlot, Franck Magnier
Zene: Philippe Rombi
Operatőr: Pierre Aim
Rendezte: Dany Boon

Szereplők:
Dany Boon (Antoine Bailleul)
Kad Merad (Philippe Abrams)
Zoé Félix (Julie Abrams)
Anne Marivin (Annabelle)
Philippe Duquesne (Fabrice)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]