[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2016. JÚNIUS 11.”][/bsf-info-box][vc_video link=”https://youtu.be/pQz1NUZdEMc” align=”center”][vc_column_text]A Duna Médiaszolgáltató nagy sikerrel rendezte meg a III. Duna Napot Erdély egyik legszebb műemlékfalujában, az Europa Nostra-díjas Torockón.

Az autentikus népi kultúra, népzene, néptánc és a magyar könnyűzene élvonala remekül megfértek a nagyszabású rendezvény színes palettáján. A helyi fellépők között mutatkozott be a Torockói Citera- és Furulyazenekar, továbbá a Kis és Ifjú Szilas Néptáncegyüttes a Fölszállott a Páva tehetségkutatóból megismert Ficfa Zenekar kíséretében. Gorzó Boglárka és Vincze Hunor, a 2015-ös „Gyerekpáva” felfedezettjei a marosvásárhelyi Bekecs Néptáncegyüttessel közösen léptek színpadra. Az erdélyi és a magyarországi fesztiválok kedvence, a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company frenetikus koncertje után az est sztárfellépője a varázslatos hangú Rúzsa Magdi volt. A rendezvényt látványos tűzijáték zárta, háttérben stílszerűen a Székelykővel. A III. Duna Nap házigazdája és profi hangulatfelelőse Novák Péter volt.

A III. Duna Nap kínálatát gazdagította az Idea Könyvtér és a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét színvonalas könyvvására, a Háromszéki Népművészeti és Kézműves Egyesület látványos kézműves vására, a Kolozsvári Művelődés Egyesület és a Polis Könyvkiadó jó hangulatú közös könyvbemutatója és nem utolsó sorban a Duna-Ház kiállítótermében július 31-ig megtekinthető „Jó estét, jó szurkolást” című tárlat, amely a magyar labdarúgás nagyjai – többek között Puskás Ferenc, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő – relikviáit mutatja be.

A III. Duna Napra közel ötezren látogattak el.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]