[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2015. JÚNIUS 6.”][/bsf-info-box][vc_video link=”https://youtu.be/d3gN3XDCg3M” align=”center”][vc_column_text]A Duna Televízió második alkalommal is nagy sikerrel rendezte meg a Duna Napot Torockón, Erdély egyik legszebb műemlékfalujában, ahol még a nap is kétszer kel föl. A becslések szerint közel ötezren látogattak el a II. Duna Napra.
A rendezvény színes kínálatában remekül megfértek egymás mellett a népzenei együttesek és a magyar popkultúra élvonalába tartozó előadók: Péter Szabó Szilvia, Janicsák Veca és Molnár Ferenc Caramel.

A helyi együttesek, a Torockói fúvószenekar, kórus és citerazenekar, a torockói és torockószentgyörgyi tagokból álló Kis és Nagy Szilas Néptáncegyüttes, az aranyosszéki gyerek-tánccsoport, és a Magyarlapádi Piros Pántlikás Zenekar mellett közös koreográfiával léptek föl a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató előadói, köztük Nagy Noémi Kriszta énekes, a Harmadik Zenekar, Melles Endre szólótáncos, továbbá Vaszi Levente, a kosteleki hagyományőrző.

A II. Duna Nap műsorvezetője a stand-up comedy népszerű székely képviselője, Zsók Levente humorista volt.

Az est záróakkordjaként felejthetetlen koncertet adott az Erdélyben is rendkívül népszerű Kormorán. A koncert végén több ezer ember énekelte együtt a Székelykő alatt a Magyar és a Székely Himnuszt.[/vc_column_text][vc_btn title=”Újságcikk >>” color=”primary” align=”right” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.hirado.hu%2F2015%2F06%2F06%2Fii-duna-nap-torockon%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]