[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁRCIUS 10. CSÜTÖRTÖK 11:00*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”icomoon-the7-font-the7-map-03″ icon_size=”28″ title=”HELYSZÍN”]Jósika Miklós Elméleti Líceum, Torda[/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kihelyezett gyerekprogram a Mesepadlás sorozat keretében.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59473″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1646338296286{padding-top: 20px !important;}”]

Nagy sikerrel mutatkozott be a ZengőErdő sorozat februárban a Duna-Ház Mesepadlásán. Márciusban forradalmi résszel, huszárjárással folytatódik a barangolás a ZengőErdőben. Interaktív mesés-zenés játékkal és hangszerbemutatóval érkezik a tordai Jósika Miklós Líceum kisdiákjaihoz Kádár Zoltán János mesemondó, mesedalnok, Kikelet havának 10. napján.

Tartsatok velünk a márciusi ZengőErdőbe, ahol mindenki lóra pattan, kokárdát tűz és egy olyan jövőre tekint, ahol bátran lehetünk gyermekek és magyarok. Népmeséinkből, hagyományainkból, őseink történelméből tanulva eresztünk olyan lelki gyökereket szülőföldünk tavaszi talajába, amely szárnyalásra buzdít, s táltos paripánk hátán röpülünk álmaink és egy jobb világ felé.

A ZengőErdő c. interaktív gyerekfoglalkozás a mosolygós, izgő-mozgó, dudorászós gyermekeknek szól, akik szeretnek önfeledt játékban megismerkedni új mesékkel, mesehősökkel, hangszerekkel.
Mondókák, népmesék, népdalok, mozgás-játékok és népi hangszerek ötvözetével találkoznak a gyerekek a ZengőErdőben. Élményszerűvé válik így az anyanyelv használata és az ismeretszerzés kicsiknek és nagyobbaknak, egyéni és közösségi szinten egyaránt. Egy ilyen komplex élmény hozzájárul ahoz, hogy a gyerekek tudatosan észleljék minden érzékszervükkel önmagukat és a körülöttük lévő teret. A mesehelyszínek megutazása fejleszti a képzelőerőt, a mozgásos játékok erősítik a koordinációs készséget, az énekek és mondókák pedig pallérozzák az anyanyelv használatát. Minden pedagógiai cél mögött elsősorban az örömszerzés a lényeg, hogy játszva, mesésen tanuljunk és tapasztaljunk.

Foglalkozásvezető: Kádár Zoltán János mesemondó, mesedalnok, alternatív zenepedagógus
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

További információk a Duna-Ház Facebook oldalán >>

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]