[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. ÁPRILIS 9. SZOMBAT 17:00*”]*Romániai idő szerint!
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-video-camera” icon_size=”28″ title=”FACEBOOK ESEMÉNY” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevents%2F551935389446118|title:H%C3%BAsv%C3%A9tv%C3%A1r%C3%B3%20%C3%A9lm%C3%A9nyfest%C3%A9s|target:_blank” pos=”heading-right”]Az élő adás a fenti linken lesz elérhető![/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mesés online élményfestés a Duna-Ház Facebook-oldalán.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”59975″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]

Hamarosan itt a húsvét. A nyuszik és hímes tojások mellett az újonnan kikelt csibék az életet szimbolizálják, amely ezelőtt látszólag nem létezett – ez Jézus feltámadásának is csodaszép metaforája. A húsvétváró élményfestésen A kiscsibe és az öreg macska c. mese alapján egy ilyen kedves csibét festünk, aki a mesében a tyúkanyóval kalácsot süt, hogy megmeneküljön a macskától.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1634071181572{padding-top: 0px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1648745445753{padding-top: 0px !important;}”]

Amire szükségünk lesz:
  • Feszített vászon/ ennek hiányában jó minőségű rajzlap
  • Akril festékek, minimum alapszínek: fekete, fehér, kék, sárga, piros/ ennek hiányában tempera
  • Ecsetek: vékonyabbak és vastagabbak
  • Vizes edény
  • Papírtörlő, törlőrongy
  • „Festékfolt-tűrő” ruházat

Aki papírra, temperával fest, annak szüksége lesz rajztáblára és maszkoló szalagra.

A HÚSVÉTVÁRÓ ÉLMÉNYFESTÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ JÁTÉK MENETE

Hogy az ünnepi hangulatot tovább fokozzuk, egy Facebookos játékkal is készültünk. Aki az áprilisi élményfestésen velünk fest, és részt vesz a játékban, azt egy különleges ajándékkal lepjük meg húsvétra.

Kérjük, hogy az élményfestésen készülő alkotások fotóját osszák/osszátok meg velünk az április 9-i élményfestés videója alatt hozzászólásban, a Duna-Ház Facebook-oldalán. A húsvéti festményekről készült fotókat április 9-től április 12-én 21 óráig, azaz szombattól kedd estig várjuk hozzászólásban.

Akinek az alkotása leginkább tetszik a közönségnek, vagyis aki a legtöbb like-ot kapja, annak egy húsvéti e-könyvet ajándékozunk, melynek címe: Mesés húsvét a családnak. Az igényes, szép kivitelű, sok kreatív ünnepi ötletet, lélekmelegítő családi játékokat, meséket, locsolkodó verseket és gyerekekkel is elkészíthető ínycsiklandó recepteket egybegyűjtő kiadvány szerkesztője Zámborszky Eszter alkotóművész.

A like-okat a képekre szintén április 12-én, kedden estig várjuk, így 3 nap áll rendelkezésére a közönségnek, barátoknak, ismerősöknek, hogy döntsenek, melyik kép tetszik nekik legjobban.

AZ ÉLMÉNYFESTÉSRŐL

Az élőszóval előadott meséből merítünk ihletet az alkotásra, majd lépésről lépésre kel életre a kis csibe a vásznakon, rajzlapokon. A mesés élményfestések ötletgazdája, Zámborszky Eszter mesepedagógus, Tekergő mesemondó. Az egyedi elképzeléseknek és a szárnyaló fantáziának is tág teret ad, miközben lépésről lépésre vezet végig a festés folyamatán. Hasznos módszereket, technikákat, fortélyokat sajátíthatunk el, akár akrilfestékkel vászonra, akár temperával rajzlapra alkotunk. A remek közös kikapcsolódás, akárcsak egy jó meditáció, valósággal kiragad a hétköznapok sodrából. Az elkészült kép remek húsvéti ajándék szeretteinknek, de sajátmagunkat is megajándékozhatjuk az alkotás örömével vagy egy látványos festménnyel, ami sokáig díszítheti otthonunkat.

A húsvétváró élményfestéshez díjmentesen, regisztráció és földrajzi korlátok nélkül lehet csatlakozni a Duna-Ház Facebook-oldalán. Kezdők is bátran belevághatnak, a sikerélmény garantált!

A műhely vezetője: Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus, alkotóművész
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

További információk az élményfestés Facebook eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.

Korábbi programok >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1634071403039{border-left-width: 1px !important;padding-top: 0px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”][vc_text_separator title=”ZÁMBORSZKY ESZTER” css=”.vc_custom_1644335874886{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][dt_fancy_image image_id=”59515″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” caption=”off” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)” css=”.vc_custom_1644335946346{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1644335005024{padding-top: 0px !important;padding-left: 20px !important;}”]

Zámborszky Eszter vagyok, mesemondó, tánc-, dráma-, mesepedagógus, meseterápiás szakember, interkulturális nevelési szaktanácsadó. Szeretem a változatosságot, a kreativitást, szeretek játszani, énekelni, táncolni, alkotni, de leginkább azt szeretem, ha mindenki elégedett körülöttem. A mesék évezredes erejét és bölcsességét hívom segítségül, hogy kísérjenek a testi, lelki, szellemi harmóniához vezető úton, és ezt a tudást igyekszem továbbadni. Mesemondóként számos gyermek és felnőtt előadás tapasztalata gazdagított. Mesepedagógusként a mozgás, az alkotófolyamatok, a dráma és élménypedagógia kínálta lehetőségeket ötvözöm. Fontos számomra, hogy mindig a hallgatóságom igényeihez alkalmazkodva tudjak olyan maradandó élményt adni, amelyre évek múltán is emlékeznek majd.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]