[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”FEBRUÁR 12. PÉNTEK 19:00*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/Pqi5bQTyKYA” align=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1613341611295{padding-top: 20px !important;}”]

Marosán Csaba színművész online farsangi előadása önfeledt irodalmi élmény.
“A humor játék, és most játékra hívlak titeket. Adott néhány szerző a magyar irodalomból; a humorosnak vélt szövegeiket beletettem egy kosárba. Egy adott térben és időben sorra kihúzzuk ezeket a szövegeket, azt remélve, hogy a rekeszizmok nem maradnak statikusak. A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni?”

A tréfás irodalmi összeállítást a Duna-Ház Facebook oldalán tettük közzé február 12-én este. Az előadásban a patinás klasszikusok, például a Hasadnak rendületlenül c. több mint száz éves Arany János-paródia mellett Romhányi József frappáns örökzöldjei és Lackfi János A fekete router című verse is helyet kaptak; ez utóbbi néhány éve valósággal “felrobbantotta” a Facebook-ot.

Marosán Csaba színművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagja évek óta járja irodalmi összeállításaival az erdélyi falvakat, településeket: iskolákat és templomokat. A mostani online korszakban eltökélt szándéka megtölteni versekkel, valódi értékekkel a virtuális közösségi tereket is – a visszajelzések szerint elsöprő sikerrel és kimagasló nézettséggel. Magyar szerzők műveit feldolgozó, letisztult, hatásos versvideóiban mai életérzésekkel, aktuális tartalmakkal tölti fel a klasszikus költeményeket is.

“Napjainkban a simogatós telefonok, a google és a wikipédia világában élünk. Már nem természetes az olvasás, sőt van, amikor egyenesen „ciki”. Minden előadásom után biztatom a nézőimet, hogy egy-két napig ne csücsörítős szelfiket és ócska, paintben összetákolt naplementés, idézetes képeket osztogassanak, hanem a magyar irodalomból keressenek szép szövegeket.”

Marosán Csaba adventi verskalendáriumával a Duna-Ház közönségét is megörvendeztette 2020 decemberében(az ünnepi versvideók visszanézhetők honlapunkon), ezúttal pedig a humoros oldaláról is bemutatkozik a farsangi előadással.

Előadó: Marosán Csaba színművész
További információk, versvideók, kisfilmek >>
Humor az irodalomban Facebook esemény >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]