[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”JÚNIUS 20-23.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”54951″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1561394916603{padding-top: 20px !important;}”]

Polinéza varázslatos világa, a szakrális életszemlélet, az ősi gyógyászat rejtelmei, a hula tánc ősereje, természet- és emberközelisége és a család megtartó ereje a hawaii kultúrában –látványos, érdekes előadásokkal és interaktív foglalkozásokkal kápráztatta el résztvevőit a találkozó, amelynek egyik helyszíne a torockói Duna-Ház volt.

[/vc_column_text][vc_tta_tour active_section=”1″ title=”Június 21. péntek”][vc_tta_section title=”19:00-21:00″ tab_id=”1560769632187-520abffe-3eb2″][vc_column_text]ELŐADÁS vetítéssel a Duna-Ház előadótermében.
A belépés ingyenes, előzetes bejelentkezés szükséges a dunahaz.torocko@gmail.com email címen.
Rendezvény megnyitó a hawaii magyar kapcsolatokról, pillanatképek az elmúlt találkozókról.
László R. Judit, a Hawaii Magyar Baráti Kör alapítója.

Meghívottak:
Med. Dr. Katona Anna, terapeuta, családorvosi szakorvos, klasszikus homeopata orvos, munkaügyi- és orvosi-menedzsment képesítéssel és tapasztalattal.
Katona József PhD, terapeuta, operarendező, kultúrmenedzser, egyetemi tanár
Helyismereti előadás: Torockó és környéke. Történelmi, néprajzi vonatkozások, érdekességek a távolról érkező vendégek számára.

Bepillantás Polinézia szakrális világába.
Alternatív gyógyászat: MA-URI Bodywork & Healing Arts.

“2008-ban szembesültünk a modern orvosi gyakorlat korlátaival és tehetetlenségével bizonyos klinikai esetekben. Ekkor fedeztük fel az alternatív gyógyászat dimenzióit és lehetőségeit. Azóta folyamatosan képezzük magunkat és alkalmazzuk az alternatív gyógyászat különböző technikáit: Reiki, Munaiki, Ho’oponopono, MA-URI Bodywork & Healing Arts és egyéb gyógymódokat.
A Hawai’i kultúrával és az ősi polinéz gyógymódokkal 2010-ben ismerkedtünk meg a 2 éves Ho’oponopono tanfolyam során, amelyeket azóta is alkalmazunk. 2011-ben 3 hetet voltunk a Hawai’i Nagy Szigeten, ahol a tanfolyam során megismerkedtünk a Hawai’i nép szent helyeivel is. Ezen az úton egy Lomi-Lomi alapképzésen is részt vettünk, az Aunty Margaret által alapított iskolában.
Ez indította el bennünk 2011-ben az elhatározást a MA-URI Bodywork & Healing Arts elsajátítására, amely a Hawai’i Abraham Kawai’i kahuna bodywork technikáján és a Maori tohuna ősi gyógymódokon alapul. A tanfolyam során 2 képzésen vettünk részt Új-Zélandon 2013-ban és 2019-ben.
A MA-URI egy holisztikus gyógymód, amely a fizikai-, érzelmi-, szellemi- és spirituális testünk egyensúlyát hozza létre. A gyógyító energiák elősegítik a régi traumák és a gátló tényezők felszabadítását érzelmi- és szellemi síkon, egy boldogabb, harmonikusabb és egészségesebb életmód kialakítására.”

https://www.facebook.com/HarmoniaVitaeHomeopathy/[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tour][vc_tta_tour active_section=”1″ title=”Június 22. szombat”][vc_tta_section title=”9.30-12.00″ tab_id=”1560770086064-1ddd9bc1-9841″][vc_column_text]Bisztray Júlia: HULA OKTATÁS – Bitai Panzió kertje
Hula tánc minden érdeklődőnek (nők, férfiak, gyerekek), alaplépések kezdőknek.

“A hawaii hula tánccal akkor ismerkedtem meg, amikor 2010-2011-ig a Hawaii szigeteken éltem. Az az ősi erő, az a természet- és emberközeliség, amit a hulában megláttam, mélyen megérintett. Ez után számos hula mestertől tanultam Európa különböző országaiban és Hawaii-n. “
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”9.30 -13.00″ tab_id=”1560770435432-bdcc03dd-bfcd”][vc_column_text]KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS: László R. Judit és Tóth Melinda Henrietta
Bitai Panzió Filagória
Gyöngyfűzés, virágfüzér készítés gyerekeknek.
Polinéz ékszerek készítése felnőtteknek, különleges anyagokból: Tapa, Tahiti pearl, Koa fa, Kukui, ritka, értékes kagylók.

Facebook elérhetőség >>[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”12.30 -13.30″ tab_id=”1560770506540-ad43bc37-e555″][vc_column_text]Bitai Panzió Filagória, Jacsó Gizella bemutatkozik.
Előadásának témája: Természetes Kínai Regeneráció alkalmazása a III. Évezredben.

Facebook elérhetőség >>[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”14.30 – 15.30″ tab_id=”1560770744665-4cc050b9-3d39″][vc_column_text]Kutics Marianna : A közösség, a család megtartó ereje a hawaii kultúrában
Bitai Panzió Filagória

Életviteli és motivációs tanácsadó, rendszerszervező, tréner, a hawaii kultúra egyik közvetítője.
Az előadáson bepillantást nyerhetünk Hawaii szellemiségébe. Hogyan éltek a családok támogató, szerető közösségként?

“Hawaii gyógyító hagyományokkal 2008-ban találkoztam először, s bennük olyan értékes gyöngyszemre találtam, mellyel szívemből tudok azonosulni. A hawaii tradíciókban mély tudás van jelen az emberi lélekről, a kapcsolatokról és a látható világot létrehozó, az univerzumot működtető törvényszerűségekről. Aloha és Pono, Szeretet és Harmónia, átitatva életerővel és örömmel. Ezek a hawaii életszemlélet egyetemes irányelvei. “

https://szabadaramlas.hu/[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”18.00- 21.00″ tab_id=”1560770586303-f2809f44-aa6c”][vc_column_text]Előadás Hawaiiról három részben – Duna-Ház előadóterem

18.00 Első rész: Katarina Mihalikova – Álomutazások, álomvilág.
Hawaii nászút – egy valóra vált álom. Szlovákiából érkezett vendégünk élménybeszámolója vetítéssel.

18.30 Második rész: Magyarok Hawaiin – Szombathy Zsuzsa, a Károli Gáspár Református Egyetem végzős növendéke, aki a szakdolgozatát a hawaii magyarok történetéből írta, kutatásainak összegzését mutatja be.

19.30 Harmadik rész: A Hawaii Hula Legendás Világa – utazás a szigetek mesés táncaival
Duna-Ház udvara

Mítoszok és történelem táncban. Életünk és belső világunk eseményeit, érzéseit hullámzó csípők és beszédes mozdulatok mesélik el.
A tánccsoportról: “Hula is our passion” – szenvedélyünk a hula. Tánccsoportunk a polinéz táncok és kultúra átadása iránt elkötelezett közösség. Mozgásutdományi háttérrrel rendelkező táncoktatók és Hawaii szerelmeseinek csapata, akik a hula csodálatos eszköze segítségével szeretnék elmélyíteni a kapcsolatot a külső és belső világ között, test és lélek mozgása által.

Táncosok: Bisztray Júlia, Rostás Viktória, Szabó Nikolett.

“A hula nem csak tánc, hanem egy művészi elbeszélés melynek a tánc épp olyan fontos része, mint a szöveg vagy a ritmus. Minden hula egy narráció, ahol a mele, vagyis az ének szövege szoros kapcsolatban áll a tánc mozdulataival. A táncos megjeleníti, átéli mindazt, amit a szerző a szövegben lát, érez, megtapasztal. Ezer szállal kapcsolódik a szigetek hagyományához, a kultúra továbbörökítésének egyik fontos eszköze.”
http://www.hawaiihulatanc.hu/[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tour][vc_column_text]A Hawaii Magyar Baráti Találkozó szervezője: Asociatia PACIFIC[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]