[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁJUS 27. CSÜTÖRTÖK 11:00-11:45*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ingyenes, interaktív online foglalkozás kisiskolásoknak és óvodásoknak a Duna-Ház Facebook oldalán.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57716″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row equal_height=”yes” css=”.vc_custom_1621003701739{padding-top: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1621003203945{padding-top: 20px !important;}”]

A Szépenszóló Társulat ünnepi mesés-zenés-táncos összeállításával köszöntjük a gyermekeket! Az online gyermeknapi Mesepadlásra szeretettel várjuk iskolai, óvodai csoportok csatlakozását a teljes magyar nyelvterületről, az óvónénik, tanítónénik segítségével, a járványügyi szabályok körültekintő betartásával. Otthon, családi körben is jó móka az interaktív foglalkozás, amin ezúttal is ingyenesen, regisztráció és létszámkorlát nélkül lehet részt venni a Duna-Ház Facebook oldalán.

Kedves Gyerekek! Szeretettel hívunk kicsit és nagyot a Hetedhét országba szóló gyermeknapi mókázásra! A Szépenszóló Társulattal közösen tornázhattok, táncolhattok, énekelhettek, igazi mesehősökké válhattok. Tartsatok velünk a kalandos, játékos útra, amin A király nyulai c. népmesét keltjük életre!

A király nem elégedett meg az eladósorba került lánya kérőjével, nem akarta egy jöttment fiúhoz adni világszép lányát. Elhatározta, hogy olyan próba elé állítja, amit úgysem tud kiállni, és így megszabadul tőle: megtette hát nyúlpásztornak. Ha szeretnétek tudni, hogyan állta ki a fiú a próbát, tartsatok velünk a vidám gyereknapi Mesepadlásra!

Szépenszóló Társulat

Interaktív meseelőadások, sok zenével, dallal, tánccal.

Vidám vándorútra hívjuk a gyerekeket, melynek során a mesehős bőrébe bújva, sok közös játékkal elevenedik meg a népmese. Utunkat hangszerek és népdalok kísérik. Ha kiálljuk a próbákat, és nem csüggedünk el, megszerezhetjük a fele királyságot és a királylány kezét, de ami ennél is fontosabb: minden gyerek hőssé válhat!

S mint majd’ minden mese vége, ez is Hetedhét országra szóló lakodalommal zárul, ahol addig táncolunk közösen a gyerekekkel, amíg a lábunk bírja.

A Szépenszóló Társulat tagjai:

  • Barnóczki Beáta népzene pedagógus, citerázik, énekhangja a füledbe mászik
  • Fáy Ádám népzenész, kinek révén megszámlálhatatlan hangszer kel életre
  • Zámborszky Eszter mesemondó, aki kinyitja a mesehalló füleket, a meselátó szemeket és a meseértő szíveket

Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

Az ingyenes online gyerekprogramhoz ezúttal is regisztráció és létszámkorlát nélkül csatlakozhat bárki a Duna-Ház Facebook oldalán május 27-én, csütörtökön délelőtt, romániai idő szerint 11 órától, magyar idő szerint délelőtt 10 órától.

Korosztály: 4-11 év, óvodás, kisiskolás generáció

További információk a Duna-Ház Facebook oldalán és az Online Mesepadlás eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1621003747615{border-left-width: 1px !important;padding-top: 0px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1621003739443{padding-top: 0px !important;padding-left: 20px !important;}”]

Online Mesepadlás

A mesehallgatás és a játékos feladatok hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyérzékének, saját test észlelésének, figyelmének, kooperációs képességének, anyanyelvi készségének fejlődéséhez, és elősegítik az idegrendszer érését. Az interaktív foglalkozások célja, fejlesztő funkciója mellett, elsősorban az örömszerzés!

Bár a személyes találkozások varázsát csak részben tudjuk pótolni, igyekszünk ebben a formában is maradandó, minőségi élményeket nyújtani, és reméljük, hamarosan újra gyerekzsivaj tölti meg a torockói Duna-Ház Mesepadlását is. Addig még be kell érnünk a virtuális gyerekprogramokkal, amik viszont földrajzi korlátok és létszámkorlát nélkül teremtenek remek közösségi hangulatot. Számos visszajelzést kaptunk Torockó környéki és távolabbi erdélyi iskolákból, óvódákból is arról, hogy a hosszú karantén-időszakok következtében az óvodások és elemisták mennyire ki vannak éhezve a közösségi programokra, a tanórán kívüli önfeledt, csoportos kikapcsolódásra. Az online Mesepadlások az óvodai programokba és a kisiskolás tanrendbe is remekül beilleszthető foglalkozásokkal várják kis közönségüket, de az otthonról csatlakozó gyerekeknek is remek kikapcsolódást nyújtanak. Az élményszerű élő foglalkozások a Duna-Ház Facebook oldalán utólag is visszanézhetők.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]