[vc_row][vc_column width=”1/3″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁRCIUS 24. SZERDA 18:00-20:00*”]*Romániai idő szerint!
A REGISZTRÁCIÓT ERRE AZ ALKALOMRA LEZÁRTUK!
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/3″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁRCIUS 31. SZERDA 18:00-20:00*”]*Romániai idő szerint!
A REGISZTRÁCIÓT ERRE AZ ALKALOMRA LEZÁRTUK!
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/3″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”REGISZTRÁCIÓ A MÁRCIUS 31-I ESEMÉNYRE*” pos=”heading-right”]*Regisztrációs határidő: március 28. vasárnap éjfél
A REGISZTRÁCIÓT LEZÁRTUK!
[/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Online műhely felnőtteknek a zoom program segítségével. A részvétel ingyenes, de rövid regisztrációhoz kötött.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57364″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”HÁTTÉR A TEKERGŐ MESEMŰHELYRŐL” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Fhatter-a-tekergo-mesemuhelyrol%2F|title:H%C3%A1tt%C3%A9r%20a%20Tekerg%C5%91%20mesem%C5%B1helyr%C5%91l” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][vc_column_text]

Tavasszal is folytatódnak a Tekergő online meseműhelyek. Márciusban különösen időszerű foglalkozással várjuk a pedagógusokat, akik játékosan sajátíthatják el a népmese-feldolgozásnak azokat a módszereit, amelyekkel csökkenthető a gyerekek agresszivitása az osztályokban, óvodai csoportokban. Közösen csodálkozhatnuk rá, milyen kiapadhatatlan lehetőségeket rejtenek a népmesék a gyerekek érzelmeinek megélésére, indulataik levezetésére. Érdeklődő szülők is bátran csatlakozhatnak az interaktív műhelyhez.

A hat alapérzelem fontos szerepet játszik a gyerekek életében, hiszen az őket érintő környezeti hatásokra is érzelmekkel reagálnak, és ezek a lelki reakcióik irányítják a döntéseiket is. A test és az érzelmek ezekben az életszakaszokban kéz a kézben járnak, állandó kapcsolatban vannak. A legfontosabb érzelmeknek 6 fajtája van: öröm, szomorúság, harag, undor, félelem, meglepődés. A pozitív és negatív érzelmek minden gyerek természetes fejlődéséhez hozzátartoznak, érzelmi töltésük attól függ, hogy az adott helyzet mit vált ki a belőlük, segíti vagy hátráltatja őket. Ha viszont a gyerek nem tudja kifejezni érzelmeit, a szervezete testi tüneteket produkál, amiknek fizikai fájdalom, betegség is lehet a következménye. Például amikor valamit nem mer kimondani, gombócot érezhet a gyerek a torkában, vagy ha nem kezeli a haragot, izomgörccsel reagálhat a teste. Ilyenkor a szervezetük jelez a ki nem mondott érzelmek hatására. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket a tüneteket, akkor ezek felerősödhetnek, figyelmeztetve egyúttal a környezetet is arra, hogy valami nem természetesen működik. Első hallásra nem is gondolnánk, milyen hatékonyan tud segíteni ezekben a helyzetekben a mese.

,,A mese megerősíti az ősbizalom élményét, hogy jó a világ, jó volt ide megszületni.”– Kádár Annamária.

A műhely célja, hogy a pedagógusok olyan módszerekkel és eljárásokkal ismerkedhessenek meg, amiket az osztályukban, óvodai csoportjaikban is hatékonyan alkalmazhatnak. A foglalkozások az alapérzelmek felismerésére, megnevezésére koncentrálnak, adott népmesék szereplői által.

A műhelymunkát eredetileg három alkalomra tervezte Szabó Enikő foglalkozásvezető, olyan felépítésben, hogy egy-egy alkalom önállóan és egymást erősítve is működjön. Megfelelő létszámú érdeklődő esetén a második résszel folytatjuk a műhelyt.
  1. Agresszivitást csökkentő műhelymunka – a negatív érzelmek azonosítása.
  2. Asszertivitást növelő műhelymunka – a saját erőforrások azonosítása, megerősítése.
  3. Boldogságot megélő műhelymunka – a nyugalom, béke, öröm, elégedettség, szeretet megélése.

Ezeket az izgalmas kérdéseket járjuk körbe közösen az interaktív foglalkozásokon. A műhelyre sok szeretettel várunk minden pedagógust, akit érdekelnek azok a módszerek és eljárások, amiket a népmese-feldolgozásban alkalmazhatnak a gyerekek agresszivitásának csökkentésére.

Vezeti: Szabó Enikő, Tekergő mesemondó, pedagógus, pszichológus, pszichodráma asszisztens
Moderátor: Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület

Regisztráció: A műhelyen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy csak azok regisztráljanak, akik biztosan részt is tudnak venni a képzésen, amit minimum 25 jelentkezővel indítunk el. A képzésre való jelentkezéskor nem előfeltétel a mesemondói tapasztalat. A sikeres regisztrációról legkésőbb a képzés előtti napon visszajelzést küldünk. Túljelentkezés esetén a regisztrációt korábban lezárjuk.

Minimális létszám: 25 fő.
Ide kattintva regisztálhat az online képzésre >>
Regisztrációs határidő: március 28. vasárnap éjfél
Részvételi szabályzat >>
A képzésről folyamatosan frissülő információk a március 24-i esemény Facebook oldalán >>

Korábbi workshopjaink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]