[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_message icon_fontawesome=”far fa-calendar”]

Időpont: 2023. szeptember 15-16., péntek, szombat 

[/vc_message][vc_message icon_fontawesome=”fas fa-clinic-medical”]

Helyszín: Duna-Ház, Torockó, Fő u. 292.

[/vc_message][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_message icon_fontawesome=”fab fa-facebook”]

További érdekességek, fényképek, kisvideók a rendezvényről Facebook-oldalunkon.

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Torockószentgyörgyi Gazdanap nyitó előadásai a Duna-Házban. A belépés ingyenes.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”61907″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Szeptember 15-én a Duna-Ház ad otthont a Torockószentgyörgyi Gazdanap nyitó rendezvényének. A hasznos ismereteket nyújtó előadásokon szó lesz a gyümölcsfák metszéséről, a mezőgazdaság és a kertészkedés fortélyairól is.

A tervek szerint néhány technikát a gyakorlatban is bemutatnak a gazdák. Minden érdeklődőt szeretettel várunk az ingyenes előadásokra, amiket vetítések, gyakorlati útmutatók és közös beszélgetés tesznek interaktívvá.

Előadók és témák:
  • Dániel Lajos kertészmérnök, Marosvásárhely: Gyümölcsfák metszése és ápolása
  • Debreceni József gépészmérnök, Kolozs megye: Forgatás nélküli gazdálkodás
  • Dr. Kovács Ottó állatorvos, Szatmárnémeti: Mező-gazdálkodj okosan!
  • Csíki Gyula kertészmérnök, Csombord: Rózsák és facsemeték
Az előadásokat közös beszélgetés követi.

A gazdanap szeptember 16-i, szombati programja

A pénteki nyitóelőadásokat szombaton kötetlen, szabadtéri rendezvény követi Torockószentgyörgyön. A hagyományteremtő szándékkal harmadik éve megrendezett találkozó célja a betakarítás és a jól elvégzett nyári mezei munkák megünneplése.

A nap traktoros felvonulással indul 12:30-tól, majd Felvinc és Torockószentgyörgy focicsapatainak drukkolhatunk, akik barátságos mérkőzést játszanak. 14:30-tól a Szilas néptánccsoport, 14:45-től pedig a helyi óvodások és kisiskolások fellépése színesíti a programot. 15:00-tól a Magyarpéterfalvi Hanga néptáncsoport és a Bagói Hagyományőrző együttes táncelőadásai fokozzák a hangulatot, majd fellép a Csíkszeredai Sárga Rózsák dalcsoport is. 17 órától a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék humortársulat szórakoztatja a nagyérdeműt.

19 órától a Duna-Ház rendszeres előadója, Szabó Enikő mesemondó, pedagógus mond alkalomhoz illő esti mesét a tábortűz mellett. Az élőszóval, ízesen előadott mese nem csak a gyerekeknek, hanem kísérőiknek is felemelő élmény. Népmeséink csodákkal teli világából meríthetünk bölcsességet, humort és életerőt. A közösségi mesemondással és mesehallgatással ősi hagyományainkhoz térhetünk vissza.

Az esti bulifelelősök a magyarlapádi HóHányók zenekar és DJ Veress lesznek 21 órától. Egész nap helyi termékek vására, tombola, állatsimogató, mezőgazdasági gépek kiállítása és természetesen torockószentgyörgyi finomságok várják az érdeklődőket.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”61913″ img_size=”medium” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]