[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. AUGUSZTUS 26-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/Xn1CJXQRwFY” align=”center” css=”.vc_custom_1660558111832{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Joann Sfar 2010-es filmje egy minden ízében rendhagyó és polgárpukkasztó művésznek az életútját eleveníti fel sok-sok zenével és letagadhatatlanul franciás hangulattal.

AA sokoldalú művész (zeneszerző, énekes, színész, író) nem más, mint Serge Gainsbourg, aki sok-sok világslágere mellett azzal is beírta magát a könnyűzene világába, hogy hozzá és (egyik) feleségéhez kötődik a Je t’aime… moi non plus című botránydal.

Lucien Ginsburg, a groteszk képzeletvilágú zsidó fiú, zongorista apja unszolására kezd zongorázni, de inkább festő szeretne lenni. Fel is veszik a Montmartre-i Akadémia fető szakára, ennek ellenére a háború után Serge Gainsbourg néven bárzongorista, majd zeneszerző és előadóművész lesz. A France Gall által énekelt VIASZBABA szerzőjeként vált ismertté, amely dal megnyerte az Euroviziós Dalfesztivált. Innentől kezdve nincs megállás: a leghíresebb művészekkel barátságot kötött, a legszebb, leghíresebb színésznőkkel pedig szerelmi viszonyba bonyolódott. Botrányos életvitele miatt viszont egyik házassága sem lett sikeres. Jane Birkin-nel kötött házasságából született a mai francia film egyik legzseniálisabb színésznője, Charlotte Gainsbourg.

A több, mint 30 éve elhunyt művész életútján keresztül a hatvanas évektől a nyolcvanas évek végéig a párizsi bohém művészvilág életstílusából is ízelítőt kapnak a nézők.

Francia játékfilm, 2010
A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Joann Sfar
Operatőr: Guillaume Schiffman
Rendezte: Joann Sfar

Szereplők:
Eric Elmosnino (Serge Gainsbourg)
Lucy Gordon (Jane Birkin)
Laetitia Casta (Brigitte Bardot)
Anna Mouglalis (Juliette Gréco)
Mylene Jampanoi (Bambou)
Razvan Vasilescu (Gainsbourg apja)
Dinara Drukarova (Gainsbourg anyja)
Doug Jones (hasonmás)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]