[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”MÁJUS 15.”][/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/99T-OsA5i1I” align=”center” css=”.vc_custom_1555579044216{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Ismét egy megunhatatlanul vicces francia vígjátékon volt a sor a Duna-Ház filmklubjában. Ezúttal a Hogyan nevezzelek? című, sodró ritmusú, humoros, fordulatokkal teli filmet láthatták az érdeklődők.

A filmben (Hogyan nevezzelek?) egy átlagos alaphelyzetből csöppet sem szokványos történet bontakozik ki bravúros színészi alakításokkal. A professzor Pierre és tanárnő felesége, Élisabeth vacsoravendégeket várnak párizsi otthonukba. A vendégek Élisabeth gyerekkori barátja, a muzsikus Claude, Élisabeth öccse, az ingatlanos Vincent és annak várandós felesége, a tervező Anna. Mikor az egzotikus fogások és egy drága bor elfogyasztása közben felvetődik az ártatlan kérdés, hogy milyen nevet adnak Vincenték a babának, elszabadulnak az indulatok. Heves vita kerekedik, számos titokra derül fény, és számos eddig elhallgatott sérelmet vágnak egymás fejéhez történetünk szereplői, persze roppant szórakoztató módon.

A Hogyan nevezzelek? 2013-ban az év francia vígjátékaként vonult be a filmtörténelembe intelligens humorával, remekbe szabott dialógusaival, kiváló színészi alakításaival és remek ötleteivel, így nem csoda, ha az egész estés moziélmény megdolgoztatja rekeszizmainkat is.

francia-belga vígjáték, 109 perc, 2012
A film megtekintése, 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Forgatókönyvíró: Matthieu Delaporte
Operatőr: David Ungaro
Rendezte: Alexandre de La Patelliére, Matthieu Delaporte

Szereplők:
Patrick Bruel (Vincent)
Charles Berling (Pierre)
Valérie Benguigui (Élisabeth)
Guillaume de Tonquédec (Claude)
El Zein Judith (Anna)
Francoise Fabian (Francoise)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]