[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”ÁPRILIS 12.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”54452″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1555328532041{padding-top: 20px !important;}”]

Évadzáró előadásában újító, bátor témával búcsúzott a sikeres sorozat. A rendkívül népszerű, szintén hiánypótló márciusi „női különszám” után áprilisban a férfiaké volt a főszerep a Lélekműhelyben.

Hová lettek a hagyományos férfi viselkedési minták és hova vezet az a folyamat, amelynek során ezek kikopnak mindennapjainkból? Hogyan tudja ma megélni a férfilét örömeit és kihívásait az erősebbik nem?

Ezekre az időszerű kérdésekre keresett közös válaszokat a szép számban összegyűlt férfi közönséggel Dr. Czire Szabolcs az áprilisi Lélekműhelyben.

A férfikutatások nagyobb hullámai lekövetik azt a folyamatot, ahogy a férfilét magától értetődősége megszűnik, és a fogalom megragadhatatlanná válik.
Ezzel párhuzamosan az “előttünk járó” nyugati társadalmakban lezajlott folyamatok aláásták a családot, az új nemzedékek szocializációjából nagymértékben kivonták a férfiakat. Az év elején az Amerikai Pszichológiai Társaság a hagyományos férfiattitűdöket ártalmasnak minősítette, miközben a felelősséget hordozó, a tettek bátorságát vállaló, értékekátadására alkalmas férfiakra van szükség a családokban, közösségeinkben.

előadó: Dr. Czire Szabolcs a Protestáns Teológiai Intézet egyetemi docense

Korábbi előadások:
A nő és kora: Csitrik, csajok, dívák, hölgyek és nagymamák (2019. március 1.) >>
Az együttélés művészete (2019. február 8.) >>
A vallástól a spiritualitásig (2019. január 11. >>
Mindennapi boldogságunk megküzdésében (2018. december 7.) >>
Kommunikáció a családban (2018. november 9.) >>
Testi- lelki – spirituális egyensúly (2018. október 5.) >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VISSZAJELZÉSEK” css=”.vc_custom_1555743140441{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 5px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1555743147545{padding-bottom: 20px !important;}”]

Visszajelzések az áprilisi rendhagyó Lélekműhelyről. Ez úton is köszönjük Dr. Czire Szabolcsnak a kiváló előadást. 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”2/4″ css=”.vc_custom_1555743306365{background-color: #dddddd !important;}”][ultimate_carousel slides_on_desk=”1″ slides_on_tabs=”1″ slides_on_mob=”1″ autoplay_speed=”10000″ arrows=”off” dots_color=”#1e73be” css_ad_caraousel=”.vc_custom_1555743393434{padding-top: 10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1555743431327{padding-top: 10px !important;}”]„Czire Szabolcs Férfiarc az ellenszélben című előadása lenyűgözte a szépszámú közönséget. A családapákkal, férjekkel, nagyapákkal, presbiterekkel és egyházfiakkal együtt nagy érdeklődéssel hallgattam a jól kigondolt, megfelelő hátteret megrajzoló, és gyakorlati útmutatásokat is tartalmazó bemutatót. Az előadás nemcsak tudást adott át, hanem rendkívül motiváló is volt! Czire tanár úr mestere a szavaknak, meggyőződésem, hogy szuggesztív előadása mindannyiunkat arra ösztönzött, hogy férfiúi identitásunkban megerősödve, jobb emberekként éljünk ezután! Köszönöm, hogy ott lehettem, várom a további előadásokat!” /K.B./[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1555743438462{padding-top: 10px !important;}”]„Az előadásnak három része volt. Az első arra adott választ, hogy miként lett mára a férfi szitokszó, azaz került ellenfénybe: a maszkulinitás történetét vázolta a középkortól a feminista mozgalmak és férfikutatások nagyobb állomásain át a mai pacifizált féri magatartásokig és életterületekig. A második rész a remaszkulinizációra vállalkozó mozgalmakat mutatta a mitopoetikus törekvésektől a családorientált férfimozgalmakig. A harmadik rész rendkívül inspiráló és motiváló módon beszélt arról, hogy miként lehetünk ma értelmes életet élő férfiak, akik értéket közvetítenek a jövő nemzedéknek. Rég volt előadás ekora hatással rám!” /Sz.S./[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1555743447026{padding-top: 10px !important;}”]„Döbbenetesen jó volt az előadás. Czire tanár úr előadásait mindig figyelemmel kísérem, de ez egészen földhöz vágott. Jó értelemben. Ráébresztett, hogy mennyi mindent másként kellene csinálnom, és hogy minderre tényleg van is lehetőségem. Másnap reggel új emberként ébredtem. Férfiként, aki mestere akar lenni a K-apcsolatainak, az É-rzéseinek és értékeinek, Sz-okásainak és szavainak, illetve F-orrásainak, azaz felelősséget vállaló, méltó elismerésre érett KÉSZ Férfi.” /B.Á./[/vc_column_text][/ultimate_carousel][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]