[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2022. FEBRUÁR 3. CSÜTÖRTÖK 11:00*”]*Romániai idő szerint!
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gyerekprogram a Mesepadlás sorozat keretében.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59473″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bemutatkozik a ZengőErdő a Mesepadláson, rögtön egy ünnepi, farsangi résszel! Beöltözős, interaktív mesés-zenés játékkal és hangszerbemutatóval érkezik Jégbontó havának 3. napján a Duna-Házba Kádár Zoltán János mesemondó, mesedalnok.

A ZengőErdő c. interaktív gyerekfoglalkozás a mosolygós, izgő-mozgó, dudorászós gyermekeknek szól, akik szeretnek önfeledt játékban megismerkedni új mesékkel, mesehősökkel, hangszerekkel, és ily varázslatos módon búcsúztatni a telet.

Mondókák, népmesék, népdalok, mozgás-játékok és népi hangszerek ötvözetével találkoznak a gyerekek a ZengőErdőben. Élményszerűvé válik így az anyanyelv használata és az ismeretszerzés kicsiknek és nagyobbaknak, egyéni és közösségi szinten egyaránt. Egy ilyen komplex élmény hozzájárul ahoz, hogy a gyerekek tudatosan észleljék minden érzékszervükkel önmagukat és a körülöttük lévő teret. A mesehelyszínek megutazása fejleszti a képzelőerőt, a mozgásos játékok erősítik a koordinációs készséget, az énekek és mondókák pedig pallérozzák az anyanyelv használatát. Minden pedagógiai cél mögött elsősorban az örömszerzés a lényeg, hogy játszva, mesésen tanuljunk és tapasztaljunk.

Tartsatok velünk a farsangi ZengőErdőbe! Ez egy olyan móka lesz, ami megengedi, hogy azzá váljunk, ami talán nem jellemző a hétköznapokban. Aki hangos, az most talán elhalkul, a csendesebbek pedig bátran kiengedhetik a hangjukat. Aki ugrabugrász, az egy picit megáll, és fordítva. Itt minden a feje tetejére áll. Nagy lármát csapva, vidáman űzzük el a telet, s így kapcsolódunk a magyar népi hagyományainkhoz: mesével, énekkel, mozgással.

Foglalkozásvezető: Kádár Zoltán János mesemondó, mesedalnok, alternatív zenepedagógus
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület

Korábbi gyerekprogramok >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]