[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. OKTÓBER 7-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56027″ img_size=”1200×600″ alignment=”center” css=”.vc_custom_1583336665412{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Yann, a vidéki egyetemista beleszeret egy névbe, aki nem más, mint Marguerite Duras, a világhírű írónő. Falja a könyveit, naponta több levelet is ír neki. Amikor először találkoznak, úgy érzik, mintha mindig is ismerték volna egymást.

Így kezdődik egy hatalmas szenvedély, amely eleinte szavakon keresztül valósul meg. Amikor aztán először találkoznak Trouville-ban, úgy érzik, mintha mindig is ismerték volna egymást. A magától értetődő természetességet átjárja a félelem, és ez mindent eltöröl: a korkülönbséget, Yann múltját, valamint azt a vágyát, hogy végezzen az életével. Marguerite Duras pedig nem tér magához a döbbenettől, hogy végre szeretik. Ez csodálatos, ugyanakkor elviselhetetlen. Mert mindketten tudják, hogy az idejük véges. A szavakból könyvek lesznek, sikeres könyvek. A rettegett pillanatra várva sírnak és nevetnek, esznek, isznak, szeretnek, beszélnek. „Igyunk egy pohárkával, hallgassuk a ‘Capri, c’est fini’-t, menjünk Trouville-ba a tengerhez, a sirályokhoz, rákot és osztrigát enni, igen, gyerünk!”
Az „Ez a szerelem”-ben, a nevetés és a könnyek között mindenki magára ismerhet, ugyanakkor ez a kaland egyetlen másikra sem hasonlít.

A film Marguerite Duras, az ismert írónő, több világhírű film forgatókönyvírója, életének utolsó szakaszát mutatja be ízlésesen, árnyaltan, Jeanne Moreau csodálatos alakításában.

Francia filmdráma, 2001
A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Josée Dayan és Gilles Taurand
Író: Yann Andréa
Producer: Alain Sarde
Zeneszerző: Angelo Badalamenti
Operatőr: Caroline Champetier
Rendező: Josée Dayan
Jelmeztervező: Mimi Lempicka
Vágó: Anne Boissel

Szereplők:
Jeanne Moreau (Marguerite Duras)
Aymeric Demarigny (Yann Andréa)

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]