[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_message icon_fontawesome=”far fa-calendar”]

Időpont: 2023. szeptember 8, péntek 16:00-21:00

[/vc_message][vc_message icon_fontawesome=”fas fa-clinic-medical”]

Helyszín: Duna-Ház, Torockó, Fő u. 292.

[/vc_message][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_message icon_fontawesome=”fab fa-facebook-f”]

Fényképes élménybeszámolók, kisvideók a rendezvényről Facebook-oldalunkon.

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Köszönjük fellépőinknek és együttműködő partnereinknek a színvonalas produkciókat, léleképítő hangulatot, a közönségnek pedig a nyitottságot, érdeklődést.

Részletes összefoglaló, fotógalériák, kisfilmek a cikkben.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”61859″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” el_id=”Csombordi Pipacs Néptánccsoport”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zenés-táncos ünnepséggel indult a torockói Duna-Ház tizedik évada szeptember 8-án. Jó hangulatban és látványos produkciókban nem volt hiány a szabadtéri rendezvényen. A helyi és környéki közönség mellett távolabbról is szép számban érkeztek családok, iskolás és turista csoportok az évadnyitó ünnepségre.

Részletes program

16 órától iskolakezdésre felkészítő, készségfejlesztő kézműves foglalkozásokkal vártuk a legkisebbeket és kísérőiket. Kreatív, ötletes könyvjelzőket, ceruza- és cípzárdíszeket készíthettek a gyerekek változatos technikákkal. Az olvasás világnapján, szeptember 8-án nem csak az iskolakezdésre, hanem az olvasás és a tanulás örömére is hangolódtunk. Foglalkozásvezető: Szakács Mária, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium pedagógusa.

18 órától látványos zenés és néptánc produkciókat vittek színpadra a térségből érkező együttesek.

A sort a 2007-ben, helyi amatőr zenészekből alakult Torockói Fúvószenekar nyitotta. Az együttes vidám csárdásokkal, operettekkel, sramlival készült, megalapozva a jó hangulatot. A Torockói Fúvószenekar vezetője Simándi Teréz, a Torockói Unitárius Egyházközség kántora.

A torockói és torockószentgyörgyi tagokból álló Kis Szilas Néptánccsoport népi gyerekjátékokat és táncokat adott elő. Az együttes vezetője Fogarasi Antónia.

A Csombordi Pipacs Néptánccsoport kis és nagy csoportja színvonalas produkciókkal érkezett. Az együttes legújabb koreográfiáját mutatta be: a Kis Pipacs dunántúli botos táncokat adott elő, a nagyok palatkai néptáncokat táncoltak. Vezetőjük, Boros Erzsébet népdalénekes szépkenyerűszentmártoni népdalokat énekelt zenekari kísérettel.

19:30-tól a látványos színpadi produkciókat egy különleges vendégelőadó, Varga Csaba nagyváradi hegymászó előadása követte. A vetítéssel illusztrált élménybeszámolóban a nyári Nanga Parbat expedíció részleteibe nyerhettünk bepillantást. Az előadást kötetlen beszélgetés követte, amin számos kérdés elhangzott a csúcshódítás részleteiről, a felkészülésről, a fizikai és mentális képességek végső határát súroló teljesítményről.

Társszervezők: Jósika Miklós Elméleti Líceum, Torda; Szilas Egyesület

Együttműködő partnereink: Torockói Unitárius Egyházközség; Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed

Fotógaléria az eseményről Facebook-oldalunkon.

További fotók, kisvideók a jó hangulatú évadnyitóról Facebook-oldalunkon.

A közmédia erdélyi közösségi háza megújuló sorozatokkal, nemzeti és egyházi ünnepeinkhez kapcsolódó előadásokkal, látványos kamarakiállításokkal, változatos családi programokkal, a hagyományőrzést modern formában megvalósító alkotóműhelyekkel és további újdonságokkal vár kicsiket és nagyokat az új évadban is. Torockón, alkalmanként kihelyezett helyszíneken, sőt közkívánatra az online térben is részt vehetnek az érdeklődők a ház ingyenes rendezvényein.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”61868″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” image_hovers=”false” el_id=”Szilas Néptánccsoport”][/vc_column][/vc_row]