[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. JÚNIUS 3-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Olasz előzetes, angol felírattal:[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/NkpDXNmtH1E” align=”center” css=”.vc_custom_1603548151238{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Federico Bondi rendező egy nap egy idős urat látott az utcán, aki együtt sétált Down-szindrómás felnőtt lányával. Elképzelte vajon milyen lehet az életük. Innen indult el a film ötlete, és forgatókönyve.

De mint ahogy a főszereplő, a Dafnét alakító Carolina Raspanti sem egy hétköznapi ember, így a forgatás sem éppen hagyományos módon zajlott. Itt maga a Down-szindrómás színésznő alakította az eseményeket, a párbeszédeket, semmi sem volt a hagyományos módon kőbe vésve. Maga a szív adja a cselekmény vezérfonalát, az érzések, a megérzések, a gondolatok, és az ösztönös cselekedetek. A rendező-forgatókönyvíró által gondosan megírt forgatókönyv tehát a fiók foglya maradt, Carolina nem hagyta magát annyira irányítani, mint amennyire ő irányította a filmet, és alakította a saját képére.

Dafne egy nyíltszívű, harmincas éveiben járó, Down-szindrómás fiatal nő, aki szereti a munkáját, barátai és munkatársai szeretettel veszik körül, meg tudja szervezni a saját életét. A szüleivel, Luigival és Mariával él, akik féltő szülői gondoskodással kezelik. Az anya hirtelen halála azonban egyik napról a másikra felborítja a családi harmóniát. Dafne gyermeki lelkülettel és egy fiatal nő bátorságával néz szembe a gyásszal, amelyhez a mellette állók szeretetéből merít erőt. Édesapja azonban mély depresszióba zuhan, így rá hárul az a feladat is, hogy ismét lelket öntsön apjába. Egy nap komoly, embert próbáló feladattal áll elő: induljanak el gyalogosan édesanyja hegyekben lévő szülőfalujába. Az út mindkettőjük számára sok kihívást tartogat, de egyben össze is kovácsolja őket, segít még közelebb kerülniük egymáshoz és elhunyt szerettükhöz.

Olasz filmdráma, 2019
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Federico Bondi
Zene: Saverio Lanza
Operatőr: Piero Basso
Rendezte: Federico Bondi

Szereplők:
Carolina Raspanti (Dafne)
Antonio Piovanelli (Az apa, Luigi)
Stefania Casini (Az anya, Maria)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

Korábbi filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]