[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2020. MÁJUS 4-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/lqJ_Wgl_VxI” align=”center” css=”.vc_custom_1587712734942{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

A Csodálatos Julia a szerelem, az ebből egyenesen következő bolondság, bosszú és felfordulás története, amely a harmincas évek londoni színházi világának kulisszái között játszódik.

Hősnője, Julia Lambert (Annette Bening), tehetséges és gyönyörű: London a lábai előtt hever. A játék Julia mindene, de annyira, hogy képtelen abbahagyni – ő mindig játszik, mindig szerepet mond. Még akkor is, amikor – noha kiegyensúlyozott, boldog házasságban él – beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illő, feltörekvő naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hűtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.

Somerset Maugham regényéből az Oscar-díjas Szabó István rendező készített filmet. Annette Bening a filmben nyújtott alakításáért Golden Globe díjat kapott, és a színésznőt Oscar-díjra is jelölték.

kanadai-amerikai-magyar-angol vígjáték, 104 perc, 2004
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Rendező: Szabó István
Író: William Somerset Maugham
Forgatókönyvíró: Ronald Harwood
Operatőr: Koltai Lajos
Jelmeztervező: John Bloomfield
Zene: Mychael Danna
Producer: Robert Lantos
Executive Producer: Mark Milln, Marion Pilowsky
Látványtervező: Luciana Arrighi
Vágó: Susan Shipton

Szereplők:
Annette Bening – Julia Lambert
Jeremy Irons – Michael Gosselyn
Shaun Evans – Tom Fennel
Michael Gambon – Jimmy Langton
Bruce Greenwood – Lord Charles
Tom Sturridge – Roger Gosselyn
Miriam Margolyes – Dolly de Vries
Catherine Charlton – Miss Phillips
Lucy Punch – Avice Crichton

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]