[vc_row disable_element=”yes”][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2023. FEBRUÁR 25. SZOMBAT 17:00*”]*Romániai idő szerint!
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-video-camera” icon_size=”28″ title=”FACEBOOK ESEMÉNY” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fevents%2F1286171445377556|target:_blank” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Újranézhető mesés élményfestés a Duna-Ház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján

[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/ay-vblyczcc” align=”center”][vc_column_text]

A nagyböjt első szombatján az egyik legszebb és legmeghatóbb legendamesénk, a Boldogasszony bohóca hangzott el Zámborszky Eszter magával ragadó előadásában. A történet ihletésére szebbnél szebb bohócok készültek. Ezeket Facebook-oldalunkon, az élményfestéshez érkezett hozzászólásokban lehet megcsodálni.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1634071181572{padding-top: 0px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1677539536400{padding-top: 0px !important;}”]A kifejező, látványos kép bármikor elkészíthető az újranézhető élményfestésen. Így szeretteinket saját készítésű, egyedi ajándékkal lephetjük meg, magunkat pedig az alkotás örömével. Pedagógusok figyelmébe is szeretettel ajánljuk a kreatív foglalkozásokat, amik üde színfoltjai a rajzóráknak, kézműves foglalkozásoknak.

Február még a farsang időszaka, azonban őseink böjtelő havának hívták. A Boldogasszony bohóca c. mesében megjelenik még a farsang mulatozása, de sokkal inkább az elmélyülés, az önvizsgálat felé viszi a gondolatainkat. A Mária-legendából ismert bohóc viaskodása és vigasza fontos tanítást hordoz. Alkotás közben számot vethetünk belső értékeinkkel, azzal, hogy mit tudunk valóban szívvel-lélekkel adni, mivel tudjuk szebb-jobbá tenni a világot. Ezt az elmélyülést segíti az élményfestés. Lépésről lépésre láthatjuk, hogyan kel életre a tiszta lapon egy csodás, színpompás festmény, amely az otthonunk dísze lehet.

Amire szükségünk lesz:
  • Feszített vászon/ ennek hiányában jó minőségű rajzlap
  • Akril festékek, minimum alapszínek: fekete, fehér, kék, sárga, piros/ ennek hiányában tempera
  • Ecsetek: vékonyabbak és vastagabbak
  • Vizes edény
  • Papírtörlő, törlőrongy
  • „Festékfolt-tűrő” ruházat

Aki papírra, temperával fest, annak szüksége lesz rajztáblára és maszkoló szalagra.

Az élményfestések során az ízes, élőszóval előadott meséből merítünk ihletet az alkotásra. A sorozat ötletgazdája, Zámborszky Eszter mesepedagógus, mesemondó, a Tekergő Meseösvény Egyesület tagja. Az egyedi elképzeléseknek és a szárnyaló fantáziának is tág teret ad, miközben lépésről lépésre vezet végig a festés folyamatán. Hasznos módszereket, technikákat, fortélyokat sajátíthatunk el, akár akrilfestékkel vászonra, akár temperával rajzlapra alkotunk. A remek közös kikapcsolódás, egy jó meditációhoz hasonlóan, valósággal kiragad a hétköznapok sodrából. Az elkészült képpel kedveskedhetünk szeretteinknek. Vagy megajándékozhatjuk sajátmagunkat az alkotás örömével és egy látványos festménnyel, ami sokáig díszítheti otthonunkat.

Az élményfestéshez ingyenesen, regisztráció és földrajzi korlátok nélkül lehet csatlakozni a Duna-Ház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Kezdők is bátran belevághatnak, a sikerélmény garantált!

A műhely vezetője: Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus, alkotóművész
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

Korábbi programok >>[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1634071403039{border-left-width: 1px !important;padding-top: 0px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”][vc_text_separator title=”ZÁMBORSZKY ESZTER” css=”.vc_custom_1644335874886{margin-bottom: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][dt_fancy_image image_id=”61193″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” caption=”off” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)” css=”.vc_custom_1675695589650{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1675682576434{padding-top: 0px !important;padding-left: 20px !important;}”]

Zámborszky Eszter vagyok, mesemondó, tánc-, dráma-, mesepedagógus, meseterápiás szakember, interkulturális nevelési szaktanácsadó. Szeretem a változatosságot, a kreativitást, szeretek játszani, énekelni, táncolni, alkotni, de leginkább azt szeretem, ha mindenki elégedett körülöttem. A mesék évezredes erejét és bölcsességét hívom segítségül, hogy kísérjenek a testi, lelki, szellemi harmóniához vezető úton, és ezt a tudást igyekszem továbbadni. Mesemondóként számos gyermek- és felnőttelőadás tapasztalata gazdagított. Mesepedagógusként a mozgás, az alkotófolyamatok, a dráma és élménypedagógia kínálta lehetőségeket ötvözöm. Fontos számomra, hogy mindig a közönségem igényeihez alkalmazkodva tudjak olyan maradandó élményt adni, amelyre évek múltán is emlékeznek majd.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]