[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. DECEMBER 16. CSÜTÖRTÖK 9:00*”]*Romániai idő szerint a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium óvodájában.[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. DECEMBER 16. CSÜTÖRTÖK 11:00*”]*Romániai idő szerint a Duna-Ház Mesepadlásán![/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Betlehemes bábjáték a Duna-Házban és a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium óvodájában a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház előadásában.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”55494″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1638922916093{padding-top: 20px !important;}”]

Mily nagy ragyogás látszik! címmel meghitt, ünnepi betlehemes bábjáték érkezik a Mesepadlásra a torockószentgyörgyi, a torockói és a nagyenyedi gyerekekhez. Az előadást autentikus népi betlehemes játékokból összeállította és előadja: Vincze László bábszínész, a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház alapítója. A bábokat Végh Éva készítette.

A Sebes Pál Általános Iskola torockószentgyörgyi óvodásai és a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium óvodásai csodaszép rajzokat, kollázsokat és élménybeszámolókat küldtek a Mikulásnak. Itt lehet megcsodálni a beküldött fantasztikus alkotásokat >>
Így aztán a Mikulás úgy döntött, közbenjár a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínháznál, és ezt a kedves, ünnepre hangoló bábjátékot küldi ajándékba mindkét csapatnak és lelkes pedagógusaiknak. Örömteli ünnepvárást kívánunk nekik mi is!

„Az egész világon ünnep rendeltetett,
mi is teszünk e szép háznál tiszteletet,
ha szíveskednek beengedni…”

A társulat 2001 óta minden esztendőben a Mily nagy ragyogás látszik! c. előadással kíván békés karácsonyt közönségének. Megtisztelő, hogy idén a Duna-Házba és a nagyenyedi óvodába is bekopogtatnak a kis betlehemezők.

A kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház célja eljutni a legeldugottabb magyarlakta településekre is, oda is, ahol talán sohasem járt báb- vagy színtársulat. A színrevitelbe a legegészségesebb vándorszínházi hagyományokat csempészik vissza. Ebbe a szellemiségbe szervesen illeszkedik a dramatikus néphagyományok felelevenítése, megélése. Ilyen a betlehemes játék, amely maga is egy ősi vándorszínházi műfaj. Annak idején ugyanis a betlehemezők házról házra járva mutatták be, elevenítették fel a kis Jézus születését. Talán kevesen tudják, hogy a hagyományon belül a betlehemezésnek létezik bábjátékos változata is. Ezt örökíti tovább az előadással a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház.

A bábelőadást népi betlehemes játékokból összeállította és előadja: Vincze László bábszínész
Bábok: Végh Éva
Együttműködő partnereink: Sebes Pál Általános Iskola, Torockó; Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed
További információk a Duna-Ház Facebook oldalán>>

Korábbi gyerekprogramjainkról információt itt talál >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]