[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2016. DECEMBER 9.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51614″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]Pódiumest és rendhagyó irodalomóra a 120 éve született Márton Áron püspök (1896-1980) életéről.

„Non recuso laborem – Nem futamodom meg a munkától/szenvedéstől”

Márton Áron „világító fáklya”, élete példaértékű mindenki számára. A „hűség apostola” az első és második világháború, majd a kommunista diktatúra legmélyebb poklában is hitéhez, nemzetéhez és önmagához hű Ember tudott maradni. A különleges történelmi és irodalmi időutazás Márton Áron élettörténetének bemutatása mellett irodalmi értékű körleveleivel, valamint a korszak erdélyi költőinek, íróinak műveivel tisztelgett a 120 éve született „Emberkatedrális” előtt.

Tóth Péter Lórántnak, a testnevelő tanárból lett „versvándornak” mindig nagy álma volt, hogy az irodalommal bejárhassa a Kárpát-medencét. Sikeres irodalmi előadásaiban, pódiumestjein élményszerűen, a XXI. századi emberhez szólva viszi közel az irodalmat közönségéhez, legyen szó akár a diákokról, akár az iskolapadból régen kinőtt generációkról. A visszajelzések elsöprő katarzisról, maradandó élményekről tanúskodnak.

Tóth Péter Lóránt Radnóti- és Latinovits Zoltán-díjas versmondó előadásában.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]