[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2018. NOVEMBER 25-IG!”]Ide kattintva nézheti vissza a filmet online >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=gfUrMY6id1o” align=”center” css=”.vc_custom_1542023659811{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Napjaink Milánójában játszódó történt főhőse egy mai chaplini csetlő-botló figura, aki a munka világában eltántoríthatatlan magányos hősként küzd.

Elindul reggel otthonról kenyeret keresni, Antonio Pane (Antonio Albanese)- akinek a neve, Pane is kenyeret jelent -, hogy magas állványokon dolgozzon építkezéseken, majd jelmezben egy bevásárlóközpontban szórakoztassa a gyerekeket. Az sem jelent neki gondot, ha a hét többi napján szórólapot osztogat vagy pizzákat kínál. Ő egy „középkorú beugró”, aki csak néhány órára vagy napra helyettesíti a munkavállalókat. Olykor a fizetség is elmarad az ideiglenes munkákért, de ez sem szegi a kedvét, eltántoríthatatlanul végzi, amit lehet. Gianni Amelio rendező a modern élet magaslataira és mélypontjaira világít rá, amikor egy esendő, öregedő férfi világán keresztül a reménytelenség helyett a derűs optimizmust sugallja. Próbál az életben boldogulni, miközben mindent megtesz fiának, egy tehetséges és befutott szaxofonistának boldogságáért is, valamint segíteni próbál a titokzatos, fiatal Lucia-nak (Livia Rossi) is. Hősünk szívében végig tiszta, segítőkész ember marad, akkor is, ha körülötte és vele is szörnyű dolgok történnek.

Velencei Nemzetközi Filmfesztivál (2013) – Arany Oroszlán jelölés: Gianni Amelio

olasz vígjáték, 104 perc, 2013
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

rendező: Gianni Amelio
forgatókönyvíró: Gianni Amelio, Davide Lantieri
producer: Carlo Degli Esposti
vágó: Simona Paggi
főszereplő: Antonio Albanese[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]