[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. MÁJUS 6. CSÜTÖRTÖK 11:00-11:45*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ingyenes online foglalkozás kisiskolásoknak és óvodásoknak a Duna-Ház Facebook oldalán.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57414″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

A Tekergő mesemondók kreatív foglalkozásaira szeretettel várjtuk iskolai, óvodai csoportok csatlakozását a teljes magyar nyelvterületről, az óvónénik, tanítónénik segítségével, a járványügyi szabályok körültekintő betartásával.

Otthon, családi körben is jó móka a lendületes, interaktív mesetorna, amin ezúttal is ingyenesen, regisztráció és létszámkorlát nélkül lehetet részt venni a Duna-Ház Facebook oldalán.

Gyere hallgasd meg a mesét és légy Te a mesehős!

Közkívánatra ismét Zámborszky Eszter mesepedagógus tornáztatja meg a gyerekeket és kísérőiket egy varázslatos mesével. A tollaskígyó fiai című mesekönyv nyomán mesél el egy indián történetet az éjszaka kereséséről, sok mozgással és játékkal.

Távoli, misztikus világba vezet a mese, amikor „a madarak még a vízben éltek”, s folyton folyvást nappal volt, mert az éjszaka nem létezett. A háttérben szinte halljuk a tűz ropogását a kunyhókkal körbevett kis tisztáson, a bambuszfurulyák dallamát, a szavanna neszeit és a kígyókirály szavait. Ismeretlen tájak és lények, lírai teremtésmítoszok, a trópusi őserdők különös világa elevenednek meg az indián legendákban.

Foglalkozásvezető: Zámborszky Eszter mesemondó, tánc-, dráma-, mesepedagógus
Korhatár: 4-11 év, óvodás, kisiskolás generáció
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

Az ingyenes online gyerekprogramhoz ezúttal is regisztráció és létszámkorlát nélkül lehet csatlakozni.

További információk a Duna-Ház Facebook oldalán és az Online Mesepadlás eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.

Korábbi programok >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1616085641926{background-color: #1e73be !important;border-radius: 10px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1619561033758{padding-right: 5px !important;padding-left: 5px !important;}”]

Online Mesepadlás

A mesehallgatás és a játékos feladatok hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyérzékének, saját test észlelésének, figyelmének, kooperációs képességének, anyanyelvi készségének fejlődéséhez, és elősegítik az idegrendszer érését. A mozgásfejlesztő foglalkozás célja, fejlesztő funkciója mellett, elsősorban az örömszerzés!

Bár a személyes találkozások varázsát csak részben tudjuk pótolni, és reméljük, hamarosan újra gyerekzsivaly tölti meg a torockói Duna-Ház Mesepadlását is, addig még be kell érnünk a virtuális gyerekprogramokkal. Sok Torockó környéki és távolabbi erdélyi iskolából, óvódából is kaptunk visszajelzéseket arról, hogy a mostanra már sok régióban, településen újra az iskolapadot koptató elemisták és óvodások mennyire ki vannak éhezve a karantén-időszak után a közösségi programokra, a tanórán kívüli önfeledt, csoportos kikapcsolódásra. Az online Mesepadlások az óvodai programokba és a kisiskolás tanrendbe is remekül beilleszthető foglalkozásokkal várják kis közönségüket. Az élményszerű élő foglalkozások a Duna-Ház Facebook oldalán utólag is visszanézhetők lesznek.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]