[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2020. MÁRCIUS 30-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/ai6FU0ywgOM” align=”center” css=”.vc_custom_1563180023237{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

A film a 70-es évektől kezdődően meséli a Micheluccu család történetét, melynek középpontjában a gyönyörű és életvidám Anna áll, Bruno édesanyja.

A Livorno tengerpartján minden évben megrendezett szépségversenyen váratlanul Anna nyeri el a „Leggyönyörűbb Anya” címet, felkavarva ezzel a város férfi lakosságát és Anna erőszakos férjét. A szépségversenyt követően azonban káosz lesz úrrá a családon. A féltékeny férj kidobja feleségét és gyermekeit otthonukból és ezzel egy olyan kaland veszi kezdetét, ami csak évtizedekkel később ér véget. Harminc év elteltével a még mindig gyönyörű Annán halálos betegség lesz úrrá. Valeria rábeszéli az anyja szereplését szégyenként megélő és ezért Milanóba menekülő testvérét, hogy térjen vissza a szülővárosukba. Bruno találkozása anyjával rég elfeledett emlékeket hoz felszínre és a trió kalandja nem várt meglepetésekkel folytatódik. Az utolsó napjaiban is jókedvet sugárzó Anna viselkedésével példát mutat a hitről, a nyitottságról és megtanítja gyermekeit, hogy hozzá hasonlóan hogyan találják meg és élvezzék az élet apró örömeit.

Paolo Virzi-t filmjéért 2010-ben Európai Filmdíjra jelölték. Legújabb noir-vígjátékfilmjét a Nápolyi olasz filmek válogatásán mutatták be idén június végén: Notti magiche (Mágikus éjszakák) címmel, főszerepben Giancarlo Giannini.

Olasz filmvígjáték, 2010
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Francesco Bruni, Francesco Piccolo, Paolo Virzí
Producer: Marco Cohen, Fabrizio Donvito
Zene: Carlo Virzí
Operatőr: Nicola Pecorini
Rendezte: Paolo Virzí
Vágó: Simone Manetti

Szereplők:
Valerio Mastandrea (Bruno Michelucci)
Micaela Ramazzotti (Anna Nigiotti in Michelucci – 1971-1981)
Stefania Sandrelli (Anna Nigiotti in Michelucci – 2009)
Claudia Pandolfi (Valeria Michelucci – 2009)
Marco Messeri (Il Nesi)
Fabrizia Sacchi (Sandra)
Sergio Albelli (Mario Michelucci)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]