[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”DECEMBER 24-26.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”55577″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1576674863454{padding-top: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ady Endre lélekmelegítő soraival kívánunk áldott karácsonyt és szeretetben gazdag, boldog új évet minden kedves barátunknak és jövendőbeli barátunknak!

Idén is eseménydús évet zárunk: több mint száz rendezvény, számos hiánypótló előadás, rendhagyó történelem- és irodalomórák, korszerű gyerekprogramok több korosztálynak, mentálhigiénés sorozat, a szórványmagyarság megmaradását segítő képzések, telt házas családi koncertek, pódiumműsorok, színpadi produkciók, filmklub, könyvbemutatók, szakmai fórumok, alkotótáborok, közérdekű konferenciák és a nagyszabású szabadtéri Duna Nap – summázhatjuk címszavakban a 2019-es esztendőt. De ami talán ennél is fontosabb: a katartikus pillanatok, az emberségünkben, magyarságunkban, önazonosságunkban megerősítő közös élmények, a helyi közösségek összetartása, lelkesedése és állandó igénye a magyar kultúrára – ez az, ami a Duna-Házat minden intézményes szervezőerőnél hatékonyabban és hitelesebben működteti.

Köszönjük közönségünknek az egész éves nyitottságot, együttműködést és a kreatív észrevételeket.

Köszönjük előadóinknak – köztük Dr. Ferenczi Enikőnek és Dr. Kovács Sándornak – a magas színvonalú, közösségépítő sorozatokat, képzéseket, előadásokat. Hálásan köszönjük a Torockói Unitárius Egyházközség és Csécs Márton lelkész hatékony segítségét, valamint együttműködő partnereink, a torockói Sebes Pál Általános Iskola, a Torockói Unitárius Nőszövetség, a Torockószentgyörgyi Unitárius Egyházközség, a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium, a Tekergő Meseműhely Egyesület, a Szilas Néptánccsoport, a Torockói Íjász Szer, a Kis Szent Teréz Gyermekotthon, a Kalotaszeg Néptáncegyesület hozzájárulását rendezvényeink sikeréhez.

Bízunk benne, hogy ebben az évben is sokaknak sikerült tartalmas kikapcsolódást nyújtanunk. 2020-ban is arra törekszünk, hogy a térség magyarsága otthon érezze magát a torockói Duna-Házban.

Áldott karácsonyt és örömökben, sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk minden kedves barátunknak és jövendőbeli barátunknak![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1576674889553{border-left-width: 1px !important;padding-left: 20px !important;border-left-color: #000000 !important;border-left-style: solid !important;border-radius: 1px !important;}”]„Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

A templomba
Hosszú sorba’
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének.

Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme súgna, szállna,
Az én kedves, kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma.”

Ady Endre: Karácsony

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]