[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2016. ÁPRILIS 1.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51554″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]Filmvetítés és közönségtalálkozó Jelenczki István rendező részvételével a Széchenyi-díjas erdélyi magyar régész-történész születésének 106. évfordulója alkalmából.

„A sors úgy alakította, hogy ebben a filmemben csak a László Gyula által leírt, és általa ellenőrzött szövegek hangzanak el, legyen az önéletrajz, régészet, művészettörténet, vagy a saját művészeti munkássága. Az egyetlen megszólaló fia, László Zoltán. Így szól ez a film László Gyuláról – László Gyulától, igaz az általam szerkesztett és összeállított módon. László Gyula élete, munkássága, tanári, előadói képessége, a ki-és beteljesítő ember példázata. Minta, egy olyan minta, amit föl- és meg lehet mutatni a mindenkori generációk számára. Olyan érték, minőség, amely kiállja az idők próbáját.

Éppen ezért nagyon fontosnak tartom, hogy ebben az egyre minősíthetetlenebbül pusztuló világunkban a jövő generációi lássák, tudják, példát vegyenek, hogy így lehet, sőt így kellene mindenkinek betöltenie életének határait, megőriznie a Létezés Szentségét.”– Jelenczki István filmrendező, képzőművész[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]