[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2017. OKTÓBER 5.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51667″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]

Egészséges életkezdet Konferencia és workshop

“Az ember életének nagy misztériumai a születés és a halál. Mindkettőt intézményesítették, eltávolították a család, a természetes, a szerető, a segítő közegéből, kapcsolatából. Ahol az ember személy, Valaki lehet. Azt gondolom, hogy sok pszichés probléma, viselkedési zavar gyökere, eredete itt is kereshető. Amikor az én gyermekeim születtek, születésük után azonnal elvették és egy pillanatra sem adták oda, hogy közelről is megnézzem, megöleljem, megszeretgessem őket. Örülnék, ha ezt az embertelen, fölöslegesen fájdalmas érzést minél kevesebben tapasztalnák meg, az emberi élet misztériumával, a születéssel kapcsolatban. Minél több gyermek érkezzen egy olyan ember- és családközpontú társadalomba, ahol első élményük a szülői, anyai-apai szeretet, öröm fizikai megtapasztalása háborítatlan körülmények között.” (Ékes Ilona)

A konferenciát megnyitó szentmisét Szénégető István, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának vezetője celebrálta. A konferencián Dervarics-Boros Ágnes ismertette a TeenSTAR szexuálpedagógiai programot, majd a Creighton módszert: a természetes és hatékony családtervezési módszer hozzájárul a nők egészségének megőrzéséhez. Lakner Zsófia a családdá válás folyamatáról beszélt, azokról a kihívásokról, amelyek a gyermekvállalás idején a párkapcsolatokat családdá érlelik. A konferencia utolsó napja a szülés, a korai kötődés kialakulásának témakörét járta körül Csomóné Lindmayer Katalin dúla, Schanda Mónika bába, IBCLC szoptatási tanácsadó közreműködésével. Sipos Írisz az identitás fejlődéséről tartott előadást A nemzedékek közti kötődés, mint a személyiség megalapozója címmel.

főszervezők: Ékes Ilona, Az ERGO Regionális Szervezet elnöke, ​az AnyaBaba Mozgalom védnöke; Csomóné Lindmayer Katalin​ dúla, terapeuta, AnyaBaba Mozgalom.

A bensőséges hangulatú, rendkívül fontos társadalmi kérdéseket elemző szakmai találkozóról készült fotók az alábbi mappában tekinthetőek meg >>

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]