[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. OKTÓBER 29-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/GfVgAMDXmo0″ align=”center” css=”.vc_custom_1589181955453{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

A komoly téma ellenére, Tóth Barnabás Oscar-jelölt filmje (az Akik maradtak) életigenlő alkotás, melynek jelenetei sokszor derűt sugároznak.

1948, a háború utáni Magyarország. Aladár, a nőgyógyász szinte robotként, precízen, de minden lelkesedés nélkül végzi munkáját az egyik kórházban. 1944 vészterhes napjaiban elvesztette feleségét és gyermekeit, azóta céltalanná vált számára az élet. Egy nap a sors elé sodorja Klárát, a 16 éves kislányt, aki hasonló körülmények között vesztette el szüleit és testvérét. A két magányos, súlyos traumákkal terhelt ember egymásra találásának szívszorító története ez a film. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten új életet kezdenek, miközben az idő múlásával a körülöttük lévő világ újra veszélyessé válik, Magyarországon a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

A film számos hazai és nemzetközi díjat kapott, bejutott az Oscar-díj előszobájának számító short-listbe is, csakúgy, mint előző évben a rendező (Tóth Barnabás) Susotázs című rövidfilmje is.

Magyar filmdráma, 2019
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Muhi Klára, Tóth Barnabás
Zene: Pirisi László
Operatőr: Marosi Gábor
Rendezte: Tóth Barnabás
Producer: Mécs Mónika, Mesterházy Ernő
Társproducer: Rajna Gábor
Vágó: Mógor Ágnes

Szereplők:
Hajduk Károly (Aladár)
Szőke Abigél (Klára)
Nagy Mari (Olga)
Horkay Barnabás (Pepe)
Simkó Katalin (Erzsi)
Lukács Andor (Seilmann Pista)
Zayzon Zsolt (Klára apja)
Jordán Adél (Klára anyja)
Balla Eszter (Ilona)
Horváth Csenge (Juli)
Urbanovits Krisztina (Somogyiné)
Stefanovics Angéla (Becherné)
Igó Éva (Wiesmann)
Zsurzs Kati (Seilmann Margit)
Auksz Éva (Szülésznő)
Pirisi László (Zongorista)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]