[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. OKTÓBER 16-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Francia nyelvű előzetes![/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/ixtYV8EVIaM” align=”center” css=”.vc_custom_1664706347686{padding-bottom: 10px !important;}”][vc_column_text]

XVI. Lajos szökési kísérlete idején, 1789 júniusában egy másik postakocsi is útnak indul a király kocsija nyomában. Utasai között ott van Restif de la Bretonne francia író, az öreg Casanova és az amerikai Thomas Paine is.

A francia forradalom utáni zűrzavaros időszakban, 1791. június 20-ának éjjelén egy titokzatos hintó hagyja el a királyi palotát, hogy Párizsból a keleti határ felé vegye az irányt. Egy másnap reggel Metzbe induló postakocsi utasai számára lassan kibontakozik az igazság, hogy a hintón, amelyet ők néhány órás késéssel követnek, maga a király utazik álruhában, családja körében, azzal a céllal, hogy csatlakozzék a határon várakozó szövetségeseihez. Az utasok színes társaságának tagja egy grófnő, egy bíró, egy gyáros, egy operaénekesnő, valamint olyan híres személyiségek, mint Nicolas-Edmé Restif író, Thomas Paine, az amerikai politikai gondolkodó és az idős Giacomo Casanova.

A filmnek korábban egy jelentős mértékben rövidített verziója volt látható Magyarországon, ezúttal a teljes változatot mutatjuk be.

Olasz, francia játékfilm, 1982
A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Ettore Scola, Sergio Amidei
Zene: Armando Trovajoli
Operatőr: Armando Nannuzzi
Rendezte: Ettore Scola

Szereplők:
Jean-Louis Barrault (Nicolas Edmé Restif de la Bretonne)
Harvey Keitel (Thomas Paine)
Marcello Mastroianni (de Seingalt lovag)
Hanna Schygulla (Sophie de la Borde grófnő)
Andrea Ferréol (Madame Adélaide Gagnon)
Jean-Claude Brialy (M. Jacob)
Laura Betti (Virginia Capacelli)
Jean-Louis Trintignant (M. Sause)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]