[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2021. JÚNIUS 18-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/KLA4rj0VfX8″ align=”center” css=”.vc_custom_1622976509745{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

Egy különös ember, Szent Maximilián Kolbe minorita ferences szerzetes életét mutatja be ez a lebilincselő, lengyel életrajzi film. Kolbe atya életét adta azért, hogy másokat megmentsen, ami a legnagyobb dolog, amit embertársainkért tehetünk.

A gyermek Rajmund Kolbénak 9 éves korában megjelent a Szűzanya és két koronát tartott a kezében: egy fehéret és egy bíbor színűt. Megkérdezte Rajmundtól, melyiket választja: a tisztaság fehér, vagy a vértanúság bíbor színű koronáját? Rajmund minden töprengés nélkül felelte, hogy mindkettőt kéri. Ettől a naptól fogva megváltozott az élete. A dokudráma egy játékfilm elemeivel, és egy dokumentumfilm tényszerűségével eleveníti fel Kolbe atya nem mindennapi és termékeny életét. A szerzetesek és a szemtanúk archív képeken, izgalmas élményeket felidézve emlékeznek vissza a vértanú szerzetesre, aki briliáns elme, misszionárius és újságíró volt egyben. Megalapította és szerkesztette „A Szeplőtelen Szűz Lovagja” című népszerű vallási folyóiratot, Varsó közelében pedig létrehozta Niepokalanówot, a Mária tiszteletére alapított ferences kolostort és kiadót. Új missziót alapított Japánban és újságot adott ki. Fel tudta ébreszteni az emberi jóságba vetett hitet, és ezt saját életével is megerősítette.

Kolbe atyát 1971. október 17-én VI. Pál pápa boldoggá, majd 1982. október 10-én II. János Pál pápa szentté avatta.

Lengyel életrajzi film, 2017
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Joanna Ficinska
Zene: Robert Janson
Operatőr: Karol Lakomiec
Rendezte: Michal Kondrat

Szereplők:
Adam Woronowicz
Antoni Pawlicki
Arkadiusz Janiczek
Marcin Kwasny

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

Korábbi filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]