[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. ÁPRILIS 10. SZOMBAT 17:00-19:00*”]*Romániai idő szerint![/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Online családi élményfestés a Duna-Ház Facebook oldalán.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57511″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1618237776288{padding-top: 20px !important;}”]

Közkívánatra áprilisban is volt mesés élményfestés, könnyed tavaszi témával. Ízes élőszóval előadott magyar népmesével ösztönzött alkotásra Zámborszky Eszter mesepedagógus, majd lépésről lépésre kelt életre a mese a vásznakon, rajzlapokon. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt elmélyült, önfeledt kikapcsolódást nyújtott a közös családi program, amihez a Duna-Ház Facebook oldalán lehetet csatlakozni.

Itt van a bolondos április. Nyílnak a virágok, zöldellnek a fák, újból hívogat a természet.
Áprilisi élményfestésünket egy vidám történet inspirálja, amely egy szemfüles kisfiúról szól, aki nagyon megkívánta a fösvény szomszédjuk finom körtéjét.
Hatalmas fát fogunk festeni. Jó móka lesz 🙂

Addig is egy találós kérdés:
Zöldes héja illatos, fent karcsú, lent pocakos.
Magas fáról leveheted, a hasadat megtömheted! Mi az?
A megfejtéseket az áprilisi élményfestés elején hozzászólásban várjuk majd.

Zámborszky Eszter mesepedagógus, Tekergő mesemondó az egyedi elképzeléseknek és a szárnyaló fantáziának is tág teret ad, miközben lépésről lépésre vezet végig a festés folyamatán; hasznos módszereket, technikákat, fortélyokat sajátíthatunk el, akár akrilfestékkel vászonra, akár temperával rajzlapra alkotunk. A remek közös kikapcsolódás, akárcsak egy jó meditáció, valósággal kiragad a hétköznapok sodrából. Az elkészült képpel kedveskedhetünk valamelyik szerettünknek, de sajátmagunkat is megajándékozhatjuk az alkotás örömével; a látványos festmények pedig sokáig díszíthetik otthonunkat.

Amire szükségünk lesz:
  • Feszített vászon/ ennek hiányában jó minőségű rajzlap
  • Akril festékek, minimum alapszínek: fekete, fehér, kék, sárga, piros/ ennek hiányában tempera
  • Ecsetek: vékonyabbak és vastagabbak
  • Vizes edény
  • Papírtörlő, törlőrongy

Aki papírra, temperával rajzol, annak szüksége lesz rajztáblára és maszkoló szalagra.

A műhely vezetője: Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus, alkotóművész
Korhatár: 4-99 év

Az ingyenes családi élményfestéshez ezúttal is regisztráció, létszámkorlát nélkül és a technikának köszönhetően gyakorlatilag bárhonnan a világból lehet csatlakozni a Duna-Ház Facebook oldalán, április 10-én szombaton délután, romániai idő szerint 17 órától, magyar idő szerint 16 órától.

Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

További információk az élményfestés Facebook eseményoldalán, amit érdemes már most bejelölni.
Korábbi meseműhelyek >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]