[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2021. MÁRCIUS 13-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Angol nyelvű előzetes![/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/111EyWUrYZM” align=”center” css=”.vc_custom_1614680390480{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma a meseszép és elbűvölő Georgiana Spencer (Keira Knightley) története, aki korának legizgalmasabb személyisége volt. Míg szépsége és karizmája hírnevet szerzett neki, extravagáns ízlése, hajlama a szerencsejátékra és a szerelemre hírhedtté tette.

Főhősnőnk ifjan ment hozzá a nála jóval idősebb, a felsőbb körökbe bejáratos Devonshire herceghez (Ralph Fiennes), akinek gyerekeket szült. Georgiana egyszerre vált a kor divatikonjává, odaadó anyává, a politikai közélet eszes résztvevőjévé, és a köznép imádatának tárgyává. Ám történetének velejét mégis a szerelemért folytatott kétségbeesett küzdelem adja. Szenvedélyes és elátkozott viszonya Grey grófjával, valamint a szerelmi háromszög férjével és legjobb barátnőjével, Lady Bess Fosterrel együttesen teszik Georgiana Spencer történetét a hírnévről, dicsőségről, és az igaz szerelem utáni vágyról szóló nagyon is mai mesévé.

A film különleges érdekessége

A történet valós eseményeken alapul, ugyanis Georgiana Spencer Diana hercegnő (Diana Spencer) egy távoli nagynénje volt. Sorsuk is némileg hasonlóan alakult: egyikük szerelme sem teljesedett ki a házasságban, ennek ellenére példamutató anyák voltak, az arisztokrata közeg ellen mindketten fellázadtak, mégis, sugárzó szellemükkel és a nyilvánosság ügyes kezelésével koruk ikonjává váltak.

A forgatókönyv megírását nagyban segíthette Amanda Foreman életrajzi regénye is (Georgina, Duchess of Devonshire), melyből a rendező, Saul Dibb egy érzelmekkel átitatott, ugyanakkor látványos kosztümös filmet készített. A film sikeréhez nagyban hozzájárultak a magyar származású operatőr, Pados Gyula képei is, aki egyszerre tudta megragadni a XVIII. század udvari életének pompáját, ugyanakkor a gyönyörűséges Keira Knightley által megformált, tragikus sorsú hercegnő belső vívódásokkal, fájdalmakkal teli sorsát is. A film tehát egy kosztümös dráma, de mégis mai, modern történet.

Francia történelmi dráma, 2008
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Anders Thomas Jensen, Jeffrey Hatcher, Saul Dibb
Zene: Rachel Portman
Operatőr: Pados Gyula
Rendezte: Saul Dibb

Szereplők:
Keira Knightley (Georgina, Devonshire hercegnője)
Ralph Fiennes (Devonshire hercege)
Charlotte Rampling (Lady Spencer)
Hayley Atwell (Lady Bess Foster)
Dominic Cooper (Charles Grey gróf)
Simon McBurney (Charles Fox)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

Korábbi filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]