[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-reply” icon_size=”28″ title=”VISSZA” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Forizem-a-szemed%2F|title:%C5%90rizem%20a%20szemed”][/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”61153″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text css=”.vc_custom_1675249512621{padding-top: 20px !important;}”]„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is” – a Házasság hete szervezőbizottsága.

A házasság egész életre köttetett szövetség egy férfi és egy nő között, amely a családi élet alapja, így a társadalom és a nemzet alapsejtje. A párkapcsolatok milyensége az egyén boldogságérzetén túl közösségi erőt, megtartást jelent. Az együttélés és az elkötelezettség viszont időről időre megerősítést igényel. Ezt a célt szolgálja a Házasság hete nagyszabású programsorozata. A kezdeményezés több mint két évtizede indult Angliából; minden év februárjában egy hétig a házasság és a család fontosságára irányítja a figyelmet. Mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Magyarországon 2008 óta szervezik meg az eseménysorozatot, a keresztény egyházak és a civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, anyaországi és határon túli település, közösség részvételével, ismert közéleti személyiségek közreműködésével.

A Házasság hetét 2023-ban február 12–19. rendezik meg, Szeretetbe kapaszkodva mottóval. Az esemény központi programjainak fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

További információk, részletek a házasság hete programjairól >>
Az esemény Facebook oldala >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]