[vc_row][vc_column width=”1/3″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2021. ÁPRILIS 14. SZERDA 18:00-20:00*”]*Romániai idő szerint!
[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”REGISZTRÁCIÓ*” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Fforms%2Fd%2Fe%2F1FAIpQLSerxGdFVsXkoOZ2vICy2LH_tIIqfRZ4G9Zib8AG5b06xa_f3A%2Fviewform|title:Regisztr%C3%A1ci%C3%B3|target:_blank” pos=”heading-right”]*Regisztrációs határidő: április 12. hétfő 24:00 óra[/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Online műhely pedagógusoknak a Zoom program segítségével. A részvétel ingyenes, de rövid regisztrációhoz kötött.
A képzést minimum 25 fő jelentkezése esetén indítjuk el. Kérjük, csak azok regisztráljanak, akik részt is tudnak venni a képzésen!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57537″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”HÁTTÉR A TEKERGŐ MESEMŰHELYRŐL” read_more=”box” link=”url:https%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Fhatter-a-tekergo-mesemuhelyrol%2F|title:H%C3%A1tt%C3%A9r%20a%20Tekerg%C5%91%20mesem%C5%B1helyr%C5%91l” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][vc_column_text]

A nagy érdeklődésre való tekintettel folytatódott a Mesevilág, csodavilág c. pedagógusképzés a Tekergő Meseösvény Egyesület közreműködésével. Az áprilisi online meseműhelyben is hiánypótló témával várta a pedagógusokat Szabó Enikő, a módszer kidolgozója: hogyan fejleszthető a gyerekek asszertivitása, miként fedezhetők fel saját erőforrásaik, hogyan erősíthető pozitív énképük, őszinte, magabiztos kommunikációjuk a népmese-feldolgozások segítségével?

Bízunk benne, hogy ez a műhely is sok óvódapedagógus, tanító és tanár munkáját könnyíti meg, de örömmel vesszük érdeklődő szülők jelentkezését is. Előtte viszont nézzük meg közelebbről, mit is jelent pontosan az asszertivitás, az asszertív kommunikáció, és ez hogyan fejleszthető az óvodai, iskolai közösségekben.

Az asszertív kommunikáció jelentése

Fontos tisztáznunk, hogy pontosan mi számít asszertív kommunikációnak és mi nem. Az asszertív megnyilvánulások két kritériumnak felelnek meg:

  • őszintén tudósítanak érzéseinkről, vágyainkról, szükségleteinkről;
  • mindezt úgy, hogy közben a másik érzéseit, vágyait, szükségleteit is meghallgatjuk és tiszteletben tartjuk.

Az asszertív kommunikáció egyik eleme a saját magunkért való kiállás, más néven önérvényesítés. A magunkért való kiállás akkor lesz a leghatékonyabb, ha “Én-üzenetek” formájában történik, azaz sajátmagammal kapcsolatban fogalmazom meg, hogy:

  1. szerintem mi a probléma;
  2. rám ez milyen hatással van/volt/lesz;
  3. mi lehetne rá a megoldás.
“Én-üzenetek” megfogalmazása

Sokféle módon lehet megfogalmazni „Én-üzeneteket”, így a magamról való kommunikáció többféle felépítésű lehet. Az asszertív kommunikáció gyakorlása hozzásegít, hogy egyre jobb emberekké váljunk, fejlődjön önismeretünk és önbizalmunk.

Hogyan lehet a népmese-feldolgozásokat alkalmazni a gyerekek asszertivitásának fejlesztése érdekében? Az interaktív műhelyben erre az izgalmas kérdésre keressük közösen a válaszokat. A pedagógusok frappáns, játékos ötletek mellett olyan hasznos módszereket és eljárásokat sajátíthatnak el, amiket az osztályukban, óvodai csoportjukban hatékonyan, könnyedén alkalmazhatnak.

,,A mese megerősíti az ősbizalom élményét, hogy jó a világ, jó volt ide megszületni.”– Kádár Annamária.

A műhelymunkát eredetileg három részesre tervezte Szabó Enikő foglalkozásvezető, olyan felépítésben, hogy egy-egy műhely önállóan is “megálljon a lábán”, de leghatékonyabban egymást erősítve működik a három alkalomból álló pedagógusképzés.

  1. Agresszivitást csökkentő műhelymunka – a negatív érzelmek azonosítása.
  2. Asszertivitást növelő műhelymunka – a saját erőforrások azonosítása, megerősítése.
  3. Boldogságot megélő műhelymunka – a nyugalom, béke, öröm, elégedettség, szeretet megélése.

Vezeti: Szabó Enikő, Tekergő mesemondó, pedagógus, pszichológus, pszichodráma asszisztens
Moderátor: Zámborszky Eszter mesemondó, mesepedagógus
Közreműködik: Tekergő Meseösvény Egyesület Ι Facebook

Regisztráció: A műhelyen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A sikeres regisztrációról legkésőbb a képzés előtti napon visszajelzést küldünk. Túljelentkezés esetén korábban lezárjuk a regisztrációt.

Minimális létszám: 25 fő.
Maximális létszám: 40 fő
Ide kattintva regisztálhat az online képzésre >>
Regisztrációs határidő: április 12. hétfő 24:00 óra
Részvételi szabályzat >>
A képzésről folyamatosan frissülő információk az esemény Facebook oldalán >>

Korábbi workshopjaink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]