[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2020. MÁJUS 28-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-mail-forward share” icon_size=”28″ title=”VISSZA A FILMEKHEZ” read_more=”box” link=”url:http%3A%2F%2Fduna-haz.com%2Ffilmklub%2F|||” pos=”heading-right”][/bsf-info-box][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56423″ img_size=”1200×600″][vc_column_text css=”.vc_custom_1589888514145{padding-top: 20px !important;}”]

Rudolf, a 63 évesen is nagy nőcsábász és éjszakás taxisofőr, a teszetosza vejét, Ondrejt, kihasználva éli világát, mintha csak agglegény lenne.

Mindeközben Marta, a felesége és Alice, a lánya számára a család a legfontosabb, és a lányuk el is éri, hogy Ondrej papucsférj legyen, de azt nem, hogy teljesítse házastársi kötelességét. Rudolf alkotó erőről papol – valamikor hullámvasutakat épített – és közben elképesztő történetekkel veszi le a lábáról a nőket.

Alice és Ondrej nyitottak egy éttermet, de férfi maga küldi el a vendéget, ha az jót akar enni. Ebbe a kedélyes nihilbe robban be Sarlota, és változtatja meg mindannyiuk életét. Rudolf a fölhajtó, de Ondrej lesz a győztes, és a lány ragaszkodik új kedveséhez. A hullámok egyre magasabbra csapnak Ondrej körül, de az új kapcsolat neki is szárnyakat ad, gyökeresen megváltoztatja az éttermi hierarchiát. Mindeközben Marta tragikus körülmények között meghal, és Rudolfnak többé már nincs kihez és hova hazamennie, kicsúszik a lába alól a talaj.

Ondrej és Sarlota kapcsolata is olyan fordulatot vesz, amikor azt felvállalni vagy szakítani kell. Ondrej az utóbbi mellett dönt ám a feleség-barátnő férj-szerető mindent leleplező találkozóján, mint a mesében, megjelenik Rudolf, és minden jóra fordul… mindenkinek lesz „kihez és hova hazamennie”.

Cseh filmvígjáték, 2011
A műsorszám megtekintése 16 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Jiří Vejdělek
Zene: Jan P. Muchow
Operatőr: Martin Sácha
Rendezte: Jiří Vejdělek

Szereplők:
Kerekes Vica (Sarlota)
Jirí Machácek (Ondrej, Alice férje)
Boleslav Polívka (Rudolf, Marta férje)
Petra Hřebíčková (Alice, Ondrej felesége)
Simona Stasová (Marta, Rudof felesége)
Hynek Čermák (Masér)
Michal Novotný (císník v Café Max)
Lukáš Langmajer (Louis)
Filip Antonio (Pavlík)
Jitka Čvančarová (pruvodkyné)
Eliška Křenková (Bára)
Emma Smetana (Irena)
Berenika Kohoutová (Marta)
Václav Jíílek (Rudolf)
Eva Leinweberová Nosálková (nővér)
Zuzana Onufráková (matka holcicky)
Ester Kočičková (kamarádka matky)
Vojtěch Švejda (kollaboráns)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]