[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2022. SZEPTEMBER 30-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60526″ img_size=”1200×600″][vc_column_text]

Az ifjú Alec Guinness alakítja a címszerepet a vígjátékairól híres Ealing stúdió egyik leghíresebb filmjében, amely egy fantasztikus találmány körüli kalamajkán keresztül mutat görbe tükröt a profitközpontú világnak.

Sid Stratton, a lángelméjű vegyészmérnök sok-sok laboratórium véletlen felrobbantása után zseniális új találmánnyal áll elő: olyan fonalat állít elő, amely nem szakad el és nem piszkolódik be soha. Munkaadója, egy észak-angliai textilgyár féltve őrzi az újdonság hírét, amíg rá nem jönnek, hogy ha örök életű ruhákat gyártanak, egy idő után senkinek sem lesz szüksége új ruhára. A gyár munkásai is megélhetésüket féltik a találmánytól, így Sid csakhamar két tűz között találja magát, és vakítóan fehér öltönyében menekülni kényszerül mind a gyárosok, mind saját kollégái elől.

Angol filmvígjáték, 1951
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Alexander Mackendrick, John Dighton, Roger MacDougall
Zene: Benjamin Frankel
Operatőr: Douglas Slocombe
Rendezte: Alexander Mackendrick

Szereplők:
Alec Guinness (Sidney Stratton)
Joan Greenwood (Daphne Birnley)
Cecil Parker (Alan Birnley)
Michael Gough (Michael Corland)
Ernest Thesiger (Sir John Kierlaw)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

További filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]