[vc_row][vc_column][vc_column_text]

A Duna Napról ezúttal az M1 Ma reggel című műsorában hangzottak el érdekes részletek.

Dobos Menyhérttel Imre Balázs műsorvezető beszélgetett az idén 7-ik alkalommal, rendhagyó módon augusztus 28-ra eső rendezvény múltjáról és a várható programkínálatról.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]„A torockói Duna-Ház 2014-ben nyitotta meg kapuit. Ez egy egész évben működő kulturális központ, amelynek kiemelkedő eseménye a Duna-Nap, amely június 4-hez, a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódik. Idén a járvány miatt lesz augusztus 28-án” – mondta a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Dobos Menyhért kiemelte: a közmédia a rendezvényen való jelenlétével is a szülőföldön maradást, a megmaradást kívánja erősíteni. Amíg hitünket, kultúránkat, keresztény gyökereinket, anyanyelvünket őrizzük és át tudjuk adni gyermekeinknek hagyományainkat, addig van remény – tette hozzá.

Mint elhangzott, a Duna Napra a Kárpát-medence minden részéről érkeznek érdeklődők, így Erdély minden szegletéből, a Felvidékről, a Délvidékről és az anyaországból is. Idén a járványügyi szabályok betartása miatt kötelező a maszkviselés és az oltási igazolás.

A Hűséggel a nemzetért című kiállítás középpontjában a Szent Korona áll, tizenkét óriás molinón mutatják be a korona történetét, de látható lesz annak másolata is, amelyet tavaly vásároltak meg.

A délutáni kulturális programban fellép Tóth Péter Lóránt és Hajvert Ákos versmondó, lesz operettblokk, az esti Összetartozás-koncerten pedig Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Baricz Gergő énekel, a rendezvényt tűzijáték zárja.

A műsor összeállításába, kiemelten a gyerekprogramokéba, a helyieket is bevonják, napközben lesz kalandjáték, kincskeresés, íjászat, zene és tánc.

Augusztus 28-án az M1-en többször élőben bekapcsolódnak az eseményekbe, szeptember közepén pedig a Duna World csatornán 26 perces összeállítást láthatnak a nézők a Duna Napról. A rendezvényről további részleteket itt olvashat >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]