[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”VISSZANÉZHETŐ 2021. FEBRUÁR 26-IG!”]A film az alábbi linken nézhető vissza >>[/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/fnWqJ1cLtdQ” align=”center” css=”.vc_custom_1562663396165{padding-bottom: 30px !important;}”][vc_column_text]

1952-ben, miközben Anglia a királynő megkoronázására készül, egy vidéki kocsmában összetalálkozik két férfi (John és Johnny), akik döbbenten ismerik fel egymásban – önmagukat.

A megtévesztésig hasonlóak egymáshoz, vagyoni helyzetük, és ahogy hamarosan kiderül, jellemük azonban erősen eltér egymásétól. Johnny, egy csőd szélén álló gyár tulajdonosa a sors kezét látja a találkozásban, egy olyan alkalmat, amelyet mindenképp a maga hasznára kell kihasználnia. Így történik végül, hogy John, az állását nemrég elveszített tanár, mikor másnap felébred a kocsma vendégszobájában, hasonmása helyében találja magát, sofőr és autó várakozik rá, otthona egy káprázatos, de gazdasági gondokkal terhelt kastély, családjában pedig zűrzavaros viszonyok káosza fogadja. John felismeri, hogy felettébb nagy szükség volna jószándékra és becsületességre, hogy rendbe tegye a család és az üveggyár ügyeit, ez azonban nem pontosan az, ami Johnny szándéka volt a személycserével.

A 2012-ben készült angol film Daphne Du Maurier (Rebecca – A Manderley ház asszonya; Madarak) regénye alapján készült, kettős főszerepét pedig Matthew Rhys alakítja. A regény első filmadaptációját 1959-ben mutatták be Robert Hammer rendezésében, a főszerepet akkor Sir Alec Guinness játszotta John Barratt és Jaques de Gué szerepeiben.

Természetesen a film azok számára is tartogat újdonságot, akik jól ismerik a regényt, így megnézését nekik is jó szívvel ajánljuk.

Angol thriller, 2012
A műsorszám megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Feliratozva a teletext 333. oldalán.

Forgatókönyvíró: Charles Sturridge, Daphne Du Maurier
Zeneszerző: Adrian Johnston
Operatőr: Matt Gray
Producer: Sarah Beardsall, Dominic Minghella
Vágó: Adam Green
Rendezte: Charles Sturridge

Szereplők:
Matthew Rhys (John/Johnny)
Eileen Atkins (Lady Spence)
Andrew Scott (Paul)
Jodhi May (Blanche)
Alice Orr-Ewing (Frances)
Phoebe Nicholls (Charlotte)
Sheridan Smith (Nina)
Anton Lesser (McReady atya)

A film a vetítés után 7 napig megtekinthető itt!

Korábbi filmjeink >>[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]