[vc_row][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2023. április 26., szerda 13:00″]*Romániai idő szerint!

Helyszín: Jósika Miklós Elméleti Líceum, Torda  [/bsf-info-box][/vc_column][vc_column width=”1/2″][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2023. április 27., csütörtök 10:00″]*Romániai idő szerint!

Helyszín: Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed  [/bsf-info-box][/vc_column][vc_column][vc_single_image image=”61395″ img_size=”1200×600″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]

Pálffy István újságíró, televíziós szakember, műsorvezető középiskolásoknak szóló előadása a kommunikáció és a média alapjait mutatja be. Azok személyes és személytelen, egyedi és tömeges, emberi és üzleti oldalát, a barlangrajztól az Instagramig.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Tárgyalja az öt nagy kommunikációs időszakot, amelyekben éltünk és élünk. A verbális időszaktól, az írás korszakán, a nyomtatáson át eljut a távközlés technikai vívmányaihoz és a mához, az elektronikus digitális információ világához. A vetítettképes prezentáció több tucat képpel illusztrálja a történeti időszakokat, és mindegyik esetében bemutatja a magyar sajátosságokat is. Az előadás eligazítja a diákokat azoknak az eszközöknek az elméleti alapjai között is, amelyeket nap mint nap a gyakorlatban használnak.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Együttműködő partnereink: Jósika Miklós Elméleti Líceum, Torda; Bethlen Gábor Kollégium, Nagyenyed

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text]

Pálffy István újságíró, televíziós szakember, műsorvezető

Eredetileg építészmérnöknek készült, de pályát módosítva a Magyar Rádió riportere és szerkesztője lett. Többek között a Krónika c. műsor rovatvezetője és a Rádió oktatási osztályának vezetője volt. A ’90-es években a Magyar Televízió Magyarországról jövök, illetve A Hét c. műsorait vezette, majd 2022-ig a TV2 Tények és Jó estét Magyarország! című hírműsorainak volt szerkesztő-műsorvezetője és hírigazgató-helyettese. Ezt követően a Magyar Televízió Híradójának műsorvezetőjeként, majd a Panoráma c. hírműsor vezetőjeként kamatoztatta tudását. Volt KDNP-s országgyűlési képviselő, dublini nagykövet, nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadó. 2020 óta a Duna Médiaszolgáltató televíziós igazgatója, majd tanácsadója. Munkája mellett élénken foglalkozik a gasztronómiával és a gasztroturizmussal; számos könyvet írt ezen témákban. Legújabb kötetében a kereszténységről és a magyarságról értekezik.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][dt_fancy_image image_id=”61374″ width=”140″ height=”140″ border_radius=”100px” caption=”off” image_decoration=”shadow” shadow_color=”rgba(0,0,0,0.6)”][/vc_column][/vc_row]