[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2016. DECEMBER 12.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51617″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]Rendhagyó történelmi időutazás a torockói Sebes Pál Általános Iskola és a tordai Jósika Mikós Elméleti Líceum diákjainak

„Az előadás után azon gondolkodtam egész nap, hogy nekem lett volna-e bátorságom harcolni és fegyvert fogni a szabadságomért. Hát nem tudom. Igazi példaképek számomra ezek a velem egykorú fiatalok. Számomra Tóth Péter tanár úr is példakép, mert bebizonyította, hogy az álmokat is valóra lehet váltani, ha igazán akarjuk. Az előadásból önbizalmat nyertem.” (VII. osztályos tanuló)

Rendkívül pozitív fogadtatásra talált a torockói és tordai diákok körében “a kunszentmiklósi versvándor” lebilincselő, a történelmet személyes közelségbe hozó műsora. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára összeállított előadás középpontjában a „pesti srácok” állnak. A korabeli jegyzőkönyvek, filmfelvételek és visszaemlékezések mellett többek között Márai Sándor, Illyés Gyula, Buda Ferenc, Csics Károly írásai röpítették vissza a lelkes közönséget a „corvin köziek” mindennapjaiba. 2016 őszén az előadás az 1956-os Emlékbizottság támogatásával 65 állomásból álló körútra indult a Kárpát-medencében és Kanadában élő magyarokhoz.

előadó: Tóth Péter Lóránt Radnóti- és Latinovits Zoltán-díjas versmondó[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]