[vc_row][vc_column][bsf-info-box icon=”Defaults-calendar” icon_size=”28″ title=”2018. JANUÁR 26.”][/bsf-info-box][vc_single_image image=”51804″ img_size=”1200×600″ alignment=”center”][vc_column_text]Dr. Kovács Sándor egyháztörténész népszerű sorozata ettől az évtől ismét megújult tematikával folytatódik.

Mivel generációk nőttek fel úgy Erdélyben, hogy nem tanulhattak magyar történelmet, a felnőtt közönség részéről is nagy az igény a magyarság, különösen az erdélyi magyarság életét meghatározó történelmi tények, összefüggések, érdekességek megismerésére. A hiánypótló előadás-sorozatban Kovács Sándor a tőle megszokott közérthető, élményszerű, humoros stílusban világít rá a történelmi események rejtett összefüggéseire.

A nagy érdeklődéssel övezett sorozat januári első része a honfoglalás és államalapítás korába kalauzolt, eleink életét és műveltségét bemutatva az 1200-as évekig. A vetítéssel illusztrált előadás a magyar őstörténet kérdéseiről és buktatóiról, a magyarok vándorlásáról, fegyverzetéről, a honfoglalók íjászatáról, Álmosról és Árpádról, a Kárpát-medence birtokba vételéről, illetve az Árpád-ház első uralkodóiról szólt.

előadó: Dr. Kovács Sándor egyháztörténész, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet Egyháztörténeti Tanszékének előadótanára[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]