SÁRKÖZI NOÉMI

Népdalénekes

Sárközi Noémi Vajdaságban, Bácsfeketehegyen él. Öt évesen kezdett énekelni és hamar rájött arra, hogy a Magyar népzene áll hozzá a legközelebb. Középiskolai tanulmányait a Szabadkai Zeneiskolában végezte el népi ének szakon, majd az újvidéki Művészeti Akadémiát választotta, mint tovább tanulási lehetőséget, hogy megismerje más nép kultúráját és, hogy megismertesse a magyar kultúrát más nemzetekkel. Jelenleg a Szabadkai Zeneiskola népi ének tanára, valamint zongorát és szolfézst oktat a Topolyai Zeneiskolában.

Sárközi Noémi szívén hordozza faluja Bácsfeketehegy hagyományainak ápolását, hiszen állandó énekese a Bácsfeketehegy tamburazenekarnak, amelyel segíti szülőfaluja népzenei nyelvének széles körében való terjesztését. A fellépések során próbál kiemelkedő figyelmességgel – szakmai alázattal és tisztelettel irányulni a népi kultúra és a népdalok iránt.

Elismerései: 2014 november 15-én Szatmárnémetiben megrendezett XXII. Hajnal Akar Lenni Nemzetközi Kárpát-medencei Népdaléneklési Versenyen a zsűri I. díjjal, valamint Arany Páva Díjjal jutalmazta. 2015. augusztus 29-én, a XIX.Egri Népzenei Gála és Aranypáva Nagydíjas Versenyen a KÓTA legmagasabb fokozatát, az ARANYPÁVA NAGYDÍJAT érdemelte ki.

Sárközi Noémi