ROMÁNIAI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG

Rengeteget lehetne beszélni egy több, mint 30 éves és 2500-nál is több taggal rendelkező szervezetről, de néhány aktuális, általános információt sosem árt megemlítenünk. A Romániai Magyar Cserkészszövetség 1990-ben alakult újra a kommunizmus után, megerősödött s azóta is egyre csak növekszik tagjainak száma. S nem csupán tagjaié, de a rendezvényeké és a csapatoké is. Gyakorlatilag minden téren egyre inkább bővül. Romániában jelenleg a magyar nyelvű ifjúságnevelő mozgalmak közül ez a legnépszerűbb. 53 csapat várja Erdély teljes területén az érdeklődőket, hogy elvarázsoljanak kicsiket és nagyokat egyaránt a változatos, többrétű és izgalmas tevékenységeikkel.

Kaland, közösség, hagyományőrzés, hit, élmény, önfejlesztést, természet, csak néhány kifejezés, ami talán adhat egy kis ízelítőt arról, hogy pontosan mit is jelent cserkésznek lenni, s egy ekkora szövetséghez tartozni. Pontosan talán nem is fogalmazhatnánk meg, hogy mit is jelent cserkésznek lenni – valószínűleg mindenki számára valami mást. Annyi bizonyos, hogy közösen neveljük egymást az elfogadásra, a türelemre és a következetességre.

Néhány szót megérdemel mindegyik projekt, rendezvény is, melyen lelkes társaink szorgalmasan dolgoznak, önkéntes alapon. Ilyen az Össze-SzöVŐ, a vezetőképző táborok, a Szövetségi róvásírás verseny, a Pentaktív, a CseLeN és a különböző teljes éves projektek, mint például a jelenleg is futó Segédőrsvezetők éve.

Romániai Magyar Cserkészszövetség
Romániai Magyar Cserkészszövetség logója