MAGYARLAPÁDI CSEGELY ZENEKAR

Zenekarunk tagjai több éve zenélnek, de hivatalosan, Csegely zenekarként 2019 tavasza óta zenélünk együtt, egy 7 fős csapattal. A saját népzenénket gyakoroljuk a legjobban, ez is a kedvencünk, ami a magyarlapádi zene, de persze más helyekről is kaptunk ízelítőt, mint például ádámosi, százcsávási, magyarpalatkai, fűzesi dallamok, illetve Kalotaszegről is tanultunk már. Nekünk a népzene a szívünk kincse, hagyományainkat nagyon értékesnek tartjuk, elveszni nem hagyjuk és tiszta szívből szeretjük népzenénket, néptáncunkat. A zenekar összes tagja teljesen odavan érte.

A Duna Napról a faluban az iskolában hallhattunk, hiszen Torckóiakkal csapattársaink nap mint nap találkoznak, mint osztálytársakkal. Mint fiatalokból összeállt zenekarnak óriási megtiszteltetés részt venni ezen az eseményen, hiszen nevünk még nem annyira elterjedt, sem híres. A szokásos próbahelyünkön készülünk a Duna Napi eseményre is.

Egy koreográfiát legalább egy hétbe telik megtanulni, majd hónapokig gyakorolunk, hogy jól menjen. A táncházmozgalomban gyakran benne vagyunk, viszont a hungarikumról csak Torockó hungarikummá válása óta hallottunk és értettük meg jelentését és szerintünk nagyszerű dolog ennek megléte a közelben.

Magyarlapádi Csegely zenekar