LAKI PÉTER

Operetténekes

A Budapesti Operettszínház vezető táncos-komikusa, operettek mellett musicalekben és operákban is rendszeresen játszik. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő és Fényes Szabolcs klasszikus operett-műveinek komikus szerepei mind-mind repertoárján szerepelnek (Csárdáskirálynő – Bóni; Marica grófnő – Báró Zsupán Kálmán; Bajadér -Szapáry; A chicagói hercegnő – Mr. James Bondy; A mosoly országa – Hatfaludy Feri; A víg özvegy – Nyegus; Mária főhadnagy – Zwickli Tóbiás; Lili bárónő – Frédi; Maya – Dixi), de a közelmúltban játszott a klezmer-musical Menyasszonytáncban és a Hegedűs a háztetőnben pedig két szerepet is, Szását, az első orosz tisztet és Mótelt.

Színházi szerepei mellett a Budapesti Operettszínház által rendezett gálaműsorokban is fellépett, többször szerepelt a Budavári Palotakoncerten, a Csárdáskirálynő 100. gálán, Újévi gálákon, valamint a Salute to Vienna and Budapest műsorban is, amit a PBS amerikai közszolgálati televízió 2021 augusztusától sugároz 3 éven át. Rendszeresen turnézik külföldön, fellépett a 2015-ös Milánói Világkiállításon, Ománban, a Muscati Királyi Operában, a Dubaji Operaházban, München, Nürnberg, Kaunas koncerttermeiben, a Kijev Nemzeti Akadémiai Operettszínházban és Erdélyben többször is. Egyre többet szerepel operákban is, Mozart Figaró házassága és Szöktetés a szerájból című művében Basiliót és Pedrillót énekelte a Coopera produkciójában.

A színház világa már gyerekkorában érdekelte, több szavalóversenyen vett részt és tagja volt az iskolai drámaszakkörnek. A Szegedi Tudományegyetemen végül történelem szakon szerzett bölcsész diplomát, ezt követően fordult ismét a zene és a színház világa felé. Klasszikus éneket tanult Szolnokon az Ádám Jenő Zeneiskolában. 2013-ban országos tehetségkutató versenyt nyert operett kategóriában, majd ugyancsak ebben az évben felvételt nyert a Pesti Broadway Musical Stúdióba és az Operett Akadémiára, ekkortól játszik a Budapesti Operettszínházban, de a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban, a Kaposvári Csiky Gergely Színházban és a békéscsabai Jókai Színházban is vendégszerepelt már.

Laki Péter opretténekes