[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Látványos húsvéti filctojások készültek a márciusi Mesepadláson Csortán Hajnal mesemondó, pedagógus irányításával.

[/vc_column_text][vc_column_text]A leírás és a sablonok alapján mindenki könnyedén elkészítheti otthon is a maga húsvéti dekorációit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=”HÍMES FILCTOJÁSOK” title_align=”separator_align_left”][vc_single_image image=”61450″ img_size=”1920×1080″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_text_separator title=””][vc_column_text]Kellékek:

színes filc,

olló,

hobbiboltokban kapható ragasztható és felvarrható gyöngyök,

virágok,

kinyomtatott tojássablon,

tömőanyag.

Elkészítés:

A sablon szerint megrajzoljuk, majd duplán kivágjuk a tojásokat a kiválasztott filcből. Először a tojás egyik filcoldalát díszítjük, majd a másikat. Tetszés szerint felvarrjuk a gyöngyöket, felragasztjuk a virágokat.

Iskolás gyerekekkel következhet az összevarrás: végigöltögetjük a két tojás szélét szálöltéssel, a felső részen kezdve, és ugyanott befejezve. A maradék cérnából akasztót varrunk rá.

Óvodás gyerekekkel a díszítés után így haladunk tovább: ragasztópisztollyal illesztjük össze a két egyforma filcdarabot, helyet hagyva a tömőanyagnak is. Kitömködés után keskeny szalagból levágott akasztót helyezünk a filcek közé, majd a maradék filcrészt is összeragasztjuk.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Foglalkozásvezető/ötletgazda: Csortán Hajnal pedagógus 

További információk a Duna-Ház honlapján és Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dunahaztorocko/

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]